Ocio y cultura
MÚSICA

Neix el festival ClàssicAnd amb figures de primer nivell mundial i un pressupost de prop d'un milió d'euros

Agrupa l'oferta de música clàssica que hi havia al país i arrencarà el 2 de juny amb propostes operístiques, de dansa i d'arts escèniques sota la direcció de Joan Anton Rechi

Els patrons i patrones del festival ClàssicAnd a les portes del ministeri de Cultura. / M.F.

Andorra la Vella

Neix el festival ClàssicAND, una cita que vol agrupar l'oferta de música clàssica que hi havia al país per posicionar-lo com a referent.

La cita es durà a terme entre el 2 i l'11 de juny i comptarà amb vuit propostes d'alt nivell i personalitzades per a Andorra. Hi desfilaran primeres figures mundials com la soprano Carmela Remigio, la mezzosoprano Asude Karayvus, el tenor ucrainès Valentin Dityuk, la també soprano Anita Rachvelishvili o el ballarí Yoann Bourgeois. També actuarà l'actriu espanyola Rossy de Palma amb un espectacle teatral i musical creat expressament per a Andorra.

El director artístic, Joan Anton Rechi, assegura que el ClàssicAND ha de ser el tret de sortida dels festivals d'estiu al sud d'Europa amb l'objectiu de posicionar-se com un referent.

ClassicAND també inclourà propostes obertes a tothom i de caràcter més popular.

El festival beu de la temporada de música i dansa d'Andorra la Vella i de l'Ordino Clàssic, i neix gràcies a la unió d'esforços del Govern, els comuns d'Ordino i Andorra la Vella, MoraBanc i Crèdit Andorrà, i a la col·laboració del Consell General.

El pressupost total és de prop d'un milió d'euros i segons el ministre de Turisme en funcions, Jordi Torres, amb aquest esdeveniment es pretén buscar altra tipologia de visitant, potenciant el turisme cultural.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00