Tribunales
DRETS FONAMENTALS

El Constitucional desestima el recurs d'empara de Montaner per l'afer Costa

El màxim òrgan judicial justifica la decisió en què el procés iniciat per la consellera és prematur i contra una resolució judicial que no és ferma

Carine Montaner en una intervenció al Consell General la passada legislatura.

Andorra la Vella

El Constitucional desestima el recurs d'empara de Montaner per l'afer Costa.

El màxim òrgan judicial ha comunicat a la presidenta del grup parlamentari d'Andorra Endavant, Carine Montaner, que no admet a tràmit el recurs d'empara que va presentar a finals de març, sobre un parell de resolucions dictades pels tribunals de Corts i Superior, referent a la causa que té oberta per la presumpta revelació de secrets en referència al salari de Ferran Costa, durant la passada legislatura.

Segons entén el Constitucional, el procés que ha iniciat Montaner és prematur, en tant que ha presentat l'empara contra una resolució que no és ferma, com és un aute de la batllia. És per això que en aquest punt, manté que no s'han vulnerat els seus drets i, per tant, afirma que el recurs és inadmissible.

Cal recordar que la batllia, en fase d'instrucció, va apuntar que Montaner podria haver incorregut en un delicte de revelació de secrets, en aquest cas referent al salari de Ferran Costa, però acordava no processar-la per calúmnies i per difamació. La parlamentària va presentar un incident de nul·litat, primer, i un recurs d'apel·lació, després, però els diferents estaments el van desestimar i, per això va continuar amb el recurs d'empara que tampoc ha prosperat.

Arnald Sanllehy

Arnald Sanllehy

Periodista a Ràdio SER Principat d’Andorra des del 2019. Condueix l’Aquí Andorra, El Balcó Andorra i...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00