Tribunales
DRETS FONAMENTALS

L'ex director econòmic del SAAS haurà de ser indemnitzat pels retards de la justícia

Acumulació de demandes pel mateix motiu en les darreres hores per part d'afectats per l'accident del túnel dels dos valires i de l'ex gerent de l'Andorra

La Seu de la Justícia. / Ràdio SER Principat d'Andorra

Andorra la Vella

L'ex director econòmic del SAAS, Quirze Font, haurà de ser indemnitzat pels retards de la justícia.

El Tribunal Constitucional ha reconegut la vulneració del judici de durada raonable de Font i declara que li correspon percebre la indemnització compensatòria que fixi la jurisdicció ordinària per raó de la dilació indeguda, segons publica el BOPA.

La sentència admet parcialment el recurs d'empara de Font destacant que la causa s'ha tramitat en un lapse de temps de 5 anys i 9 mesos i que no hi havia raó ni justificació per aquesta durada tan llarga, en no presentar cap dificultat probatòria ni processal particular.

Ara serà la batllia qui determini la indemnització que li pertoca.

Quirze Font va presentar una demanda per acomiadament improcedent del SAAS el 2017 i el procés judicial s'ha allargat gairebé sis anys.

Més demandes judicials

La de Quirze Font no ha estat la única demanda per retards en la justícia.

En les darreres hores els lletrats d'algunes de les víctimes de l'accident laboral mortal del túnel dels dos valires han sol·licitat l'empara del Tribunal Constitucional pel retard en el judici de la causa penal.

Catorze anys després de l'accident que va deixar cinc morts encara no s'ha celebrat.

Els advocats d'algunes de les víctimes han anunciat a les xarxes socials la presentació d'un recurs d'empara a l'alt tribunal per vulneració del dret a un judici de durada raonable en la causa penal de l'accident.

Així mateix, els defensors d'Emili Puig, ex dirigent del FC Andorra, també han presentat un recurs d'empara al TC pel mateix motiu. Deu anys després de la seva detenció per presumpte administració deslleial del club, encara no té sentència. També ha presentat una demanda contra l'Estat per danys i perjudicis.

Marisol Fuentes Pérez

Marisol Fuentes Pérez

Periodista llicenciada per la UAB. Des del 2007, directora de Ràdio SER Principat d’Andorra, emissora...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00