Sociedad
HABITATGE

La Visura Ciutadana reclama que els privats assumeixin la construcció de pisos a preu assequible

El grup de treball sobre l'habitatge d'aquest organisme ha presentat les conclusions del seu primer informe sobre la matèria

La comissió d'habitatge del grup ciutadà Visura Ciutadana aconsella als privats construir pisos de lloguer assequible / Arxiu (Comú d'Andorra la Vella)

La Visura Ciutadana reclama que els promotors privats assumeixin la construcció de pisos a preu assequible

El grup de treball sobre l'habitatge d'aquest organisme ciutadà ha presentat les conclusions del seu primer informe sobre la matèria i les propostes per revertir la problemàtica que genera. Així, el seu portaveu, Olivier Bracque, considera que el primer que s'ha de fer és canviar el model econòmic que fomenta l'arribada de personal poc qualificat, a qui se li retribueix amb salaris baixos, mentre es busca l'entrada d'inversió estrangera d'alt poder adquisitiu. En aquest sentit, veu amb molt bons ulls la creació d'un parc públic per part del Govern, però entén que els promotors privats l'han d'ajudar i consolidar. És per això, que s'hauria de reservar un percentatge de pisos de cada nova promoció per a lloguers a preu assequible, i en aquelles que no sigui possible, es redueixi la construcció original i s'aixequi un segon bloc d'aquestes característiques.

Precisament, sobre els inversors estrangers entenen que caldria limitar el nombre d'habitatges que poden comprar. També endurir els criteris per accedir a la residència, crear l'índex de preus de referència o, fins i tot, celebrar una consulta per decidir si es vol, o no, limitar el turisme. Finalment, considera que s'hauria de frenar la construcció perquè el terreny no pot aguantar-la.

Des de la Visura Ciutadana admeten que no són propostes que resoldran immediatament la problemàtica, ni que seran de fàcil aplicació. Això sí, lamenten que la manca de previsió per part del Govern i la seva confiança que el mercat de l'habitatge es regularia per si mateix, i també apunten als comuns que no han presentat encara els estudis de càrrega.

Arnald Sanllehy

Arnald Sanllehy

Periodista a Ràdio SER Principat d’Andorra des del 2019. Condueix l’Aquí Andorra, El Balcó Andorra i...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00