Sociedad
TRIBUNALS

El cas del jove en presó preventiva per entrar al país amb CBD podria acabar al Tribunal Constitucional

Ho ha explicat la seva mare, Mercedes Chamorro, en una entrevista concedida al programa Aquí Andorra qui denuncia que cap instància judicial els ha permès accedir al producte que duia el jove per analitzar-lo i demostrar que no era psicotròpic

Seu de la Justícia d'Andorra. / EUROPA PRESS

Ho ha explicat la seva mare, Mercedes Chamorro, en una entrevista concedida al programa Aquí Andorra, on ha detallat que les diverses instàncies judicials els han negat la possibilitat d'accedir al producte que portava el jove per analitzar-lo en un laboratori, i demostrar exactament la quantitat de CBD que tenia. Segons detalla, la prova judicial es limita a indicar si conté THC, que és la substància il·legal per la qual l'acusen, però no especifica el gramatge exacte que el podria salvar. De fet, recorda que hi ha diversos establiments del país que en venen de forma legal, sempre que estigui per sota del 0,2%.

Per tot plegat es plantegen elevar el cas al Tribunal Constitucional per manca d'accés a un judici just.

Mentrestant, la seva defensa espera el resultat d'aquesta prova, però segons li han confirmat no s'ha fet d'ofici i ni tan sols s'ha demanat. És per això que també ha sol·licitat l'empara del Raonador del Ciutadà, a qui agraeix la seva intervenció, i amb qui es reunirà novament demà per entregar-li un producte, que és el mateix que utilitza l'exèrcit francès, i que de manera immediata detecta de quina substància es tracta.

Cal recordar que l'Adrián està en situació de presó provisional des de fa gairebé vuit mesos, quan va creuar la frontera amb mig quilogram de CBD i el van detenir a la duana. Des d'aleshores es troba en situació de presó preventiva i se l'acusa d'un delicte de tràfic de drogues i li reclamen vuit mesos de presó, una sanció econòmica que desconeix i una ordre d'expulsió de set anys del país.

Sigue el canal de la SER en WhatsApp
Encontrarás toda la información, el deporte y el entretenimiento: la actualidad del día y las noticias de última hora, los mejores vídeos y momentos de la radio, entrevistas, reportajes y mucho más.

Suscríbete ahora
Arnald Sanllehy

Arnald Sanllehy

Periodista a Ràdio SER Principat d’Andorra des del 2019. Condueix l’Aquí Andorra, El Balcó Andorra i...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00