Economia y negocios

L'oposició exigeix a Mas la retirada de l'euro per recepta

Malgrat el PP va permetre l'aprovació de la taxa a les farmàcies catalanes, ara li demana al President que retiri la mesura perquè ja ho regula el co-pagament en funció de la renda imposat pel Govern central

(ACN)

L'oposició en ple demana al govern de la Generalitat que retiri la taxa de l'euro per recepta. Inclòs el PP, qui al seu dia es va abstenir en la votació dels pressupostos catalans, on quedava englobada aquesta mesura. Segons els populars, el co pagament establert des del Ministeri de Sanitat ja serveix per regular el consum de medicaments, gravant-los en funció de la renda, i per això demanarà que el ple debati la retirada de la taxa catalana. La presidenta dels populars catalans, Alícia Sánchez Camacho s'adreça a Mas per demanar-li que "rectifiqui" ja que considera que "està en condicions de fer-ho, ja que pot aconseguir recaptació d'altres punts i no pas fent q els catalans paguin doblement".

Más información

Mentrestant, el PSC també exigeix aquesta retirada i, si no, demana que la Generalitat es planti i es negui a aplicar el co pagament imposat pel govern espanyol. Joaquim Nadal, president del grup parlamentari socialista, insta a Mas a triar: "Vol perjudicar els catalans i fer que paguin dues vegades pel mateix servei? o vol enfortir un bon servei i assegurar que els catalans no hauran de pagar dues vegades?", ha preguntat Nadal al President català.

Les crítiques, però, no preocupen a un president de la Generalitat que considera l'euro per recepta necessari i inqüestionable si Catalunya vol mantenir el seu sistema sanitari. Artur Mas demana responsabilitat política a la resta de grups, en especial al PP, a qui remarca que, per "fer sostenible el sistema sanitari català i mantenir-lo millor que la resta de l'Estat, hem de prendre decisions pròpies" i alerta a Sánchez Camacho que "si vostès ara a alteren el pressupost, allò que era un acte de responsabilitat, l'hauran convertit en el major acte d'irresponsabilitat de la política catalana".

Mas assegura que mesures com l'euro per recepta s'evitarien si Catalunya el pacte fiscal amb Madrid. Per això ha estès la mà al PSC a col·laborar per aconseguir aquest concert econòmic.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00