Historia

Es Castell, cultura, història i patrimoni

El poble commemora el seu 250 aniversari amb un nou passeig i mirador paisatgístic

Es Castell

Aquest cap de setmana va tenir lloc la inauguració de la nova ruta cultural i paisatgística de la urbanització de Sol de l’Est al municipi des Castell.

La creació d’aquest nou espai, que uneix paisatge, cultura i història, s’emmarca en els actes de celebració del 250è aniversari de la fundació del poble, que cada any se celebra el 4 de febrer.

L'acte institucional va posar el punt final a un matí ple d'activitats. El programa d'enguany va incloure una ruta històrica per tot el poble, visites guiades al Museu Militar i una gimcana familiar a través de la qual els més joves van poder descobrir la història del poble. En el marc de la celebració, també es va descobrir una placa commemorativa del 250è aniversari des Castell, que es var col·locar a la plaça de s'Esplanada.

El nou passeig històric, ubicat a la vorera sud-est de Sol de l'Est, té l'objectiu de posar en valor el patrimoni de la bocana del port de Maó. Amb aquesta finalitat, s’han creat diferents punts de visualització amb panells explicatius dels diferents elements i restes històriques que es poden observar des de cada mirador, contextualitzant-los en el moment històric corresponent i en les diferents dominacions de l'illa durant el període 1708-1802.

Els panells ubicats al mirador fan referència a construccions com el castell de Sant Felip, la fortalesa de la Mola, el raval de Sant Felip, la torre de defensa de Sant Felipet o l'illa del Llatzeret.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00