Sociedad

Pablito, un influencer als anys setanta

L'exposició "Pablito, una visió propera" es pot visitar a la Casa de la Cultura de Girona fins el 21 de maig

Paul Garcia, a l'exposició "Pablito"

Paul Garcia, a l'exposició "Pablito" / Berta Artigas Fontàs

Girona

Fa cent anys va néixer a Almería Pablo García Cortés, més conegut com a Pablito. De jove, va haver de fugir d'Espanya per la Guerra Civil primer, i d'Algèria després, per les amenaces dels independentistes. Finalment, als anys 50 s'instal·la a Girona, on comença a treballar de fotoperiodista per diferents mitjans.

El seu fons el formen 78.000 imatges que ens ensenyen l'evolució d'una Girona que ja no hi és. Pablito ho retrata tot: la construcció de la ciutat, partits de futbol, espectacles de toros, i sobretot, les estrelles internacionals que visiten els locals nocturns de la Costa Brava, que en aquells moments comença el seu boom turístic. Ara, l'exposició "Pablito, una visió propera" a la Casa de la Cultura de Girona, recopila algunes de les seves imatges més icòniques.

A l'#AquíGirona hem visitat l'exposició de la mà d'una persona que va conèixer a Pablito i el va viure de molt a prop: el seu fill, Paul García. Assegura que el seu pare era un influencer dels anys setanta. Com era? Com s'ho feia per aconseguir fer fotos a les personalitats de l'època?

Escolta tota la conversa aquí:

Paul García, fill de Pablito

08:15

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000028076/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad