Sociedad

Nova onada de trucades per estafar establiments fent-se passar per una empresa de transports

La policia alerta que es tracta del mateix modus operandi que durant les fesestes de Nadal

Un agent de policia atenent una trucada. / CGPA

Andorra la Vella

El cos d'ordre explica que es tracta del mateix modus operandi que es va constatar recentment durant les festes nadalenques, en què les persones que truquen es fan passar per treballadors d'una coneguda empresa de transports. Demanen diners de manera urgent per a poder fer arribar la mercaderia al comerç.

Assegura que són molt convincents i, abans de trucar, han recopilat informació dels empleats, dels llocs de treball i dels responsables de l'establiment per a poder donar referències reals i fer més creïble l'engany. El pagament que reclamen tampoc és usual. Últimament, fan que el treballador del comerç tregui diners de la caixa per anar a comprar targetes de prepagament o targetes regal, i després demanar-ne els codis per a bescanviar-les. Amb aquesta modalitat s'asseguren no deixar rastre. Les trucades es fan des de números estrangers i els estafadors parlen en castellà amb accent llatinoamericà.

La Policia recorda que en cas de ser víctima d'estafa, es recomana denunciar.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad