Política

Més de 100.000 euros en sancions per irregularitats en les contractacions de personal

El cònsol general del Perú a Barcelona i el seu adjunt han vistat el Principat per tractar la qüestió dels treballadors del seu país que van ser enganyats per venir fins al Principat

Treballa ha imposat quatre sancions després d'obrir vuit expedients a vàries empreses / Arxiu (ANA)

El departament de Treball ha fet 18 investigacions a diferents empreses del sector de la construcció per qüestions relacionades amb la contractació del personal. D'aquestes, la gran majoria s'han platejat d'ofici i només una ha estat a partir d'una denúncia. Segons, ha explicat el ministre Portaveu, Gillem Casal, aquestes han derivat en l'obertura de vuit expedients, dels quals quatre han acabat amb sanció econòmica, i juntes superen aquests 100.000 euros.

Per altra banda, diferents membres de l'executiu han participat en la visita que ha fet al Principat, el cònsol general del Perú a Barcelona i el seu adjunt per tractar la qüestió dels treballadors del seu país que van ser enganyats per venir fins al Principat. Casal ha recordat els passos que ja van iniciar i ha comentat la voluntat per part dels dos estats de continuar treballant conjuntament esclarir els fets.

També ha avançat que crearan una guia informativa que detallarà les condicions que s'han de complir per venir a treballar a Andorra.

Relacionat amb aquesta qüestió, ha explicat que ben aviat, les ministres de Treball i d'Interior, Conxita Marsol i Ester Molné, presentaran la reforma de la llei d'Immigració, que eliminarà la figura dels treballadors desplaçats d'origen extracomunitari.

Sigue el canal de la SER en WhatsApp
Encontrarás toda la información, el deporte y el entretenimiento: la actualidad del día y las noticias de última hora, los mejores vídeos y momentos de la radio, entrevistas, reportajes y mucho más.

Suscríbete ahora
Arnald Sanllehy

Arnald Sanllehy

Periodista a Ràdio SER Principat d’Andorra des del 2019. Condueix l’Aquí Andorra, El Balcó Andorra i...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00