Sociedad

Maó celebrarà la I Fira del Formatge Mahón-Menorca a finals d'octubre

La trobada, pensada tant per al públic en general com per als professionals del sector, comptarà amb una programació que inclourà mostres de cuina, tasts de producte, tertúlies, taules de debat, música, activitats i tallers en família

I Fira del Formatge Mahón-Menorca

Maó

La I Fira del Formatge Mahón-Menorca tindrà lloc els dies 21, 22 i 23 d’octubre a Maó. Es tracta d’un esdeveniment dedicat exclusivament al formatge i pretén ser una cita de referència sobre aquest producte a Balears.

La trobada, pensada tant per al públic en general com per als professionals del sector, comptarà amb una programació que inclourà mostres de cuina, tasts de producte, tertúlies, taules de debat, música, activitats i tallers en família. L’esdeveniment està inclòs en la programació del mandat de Menorca com a Regió Europea de la Gastronomia.

La fira disposarà d’estands de formatgeries amb Denominació d’Origen Mahón-Menorca, a la plaça de s’Esplanada, a més formatgeries que formen part de l’associació AREQ (Asociación Ruta Europea del Queso), de la qual Maó forma part des de l’any 2015. Així mateix, la plaça de la Constitució acollirà les formatgeries de Menorca amb altres modalitats de formatge.

La fira s’inaugurarà el divendres a la plaça de s’Esplanada

La cita s’inaugurarà el divendres, 21 d’octubre, a les 17.00 hores, als dos espais: la plaça de s’Esplanada i la plaça de la Constitució. El capvespre es desenvoluparà entre conferències, teatre de carrer i música en directe.

La segona jornada obrirà portes a les 10.00 i tancarà a les 20.30 hores; durant aquest segon dia hi haurà una exposició de ramat boví, passacarrers de gegants, tast per a professionals i tast de vi i cerveses, i un taller familiar. A més, es farà una mostra de cuina, a càrrec del Jove Xef Menorquí 2022, Pau Sintes, i la xef Silvia Anglada, entre moltes altres activitats.

El darrer dia, el 23, es desenvoluparà entre les 10.00 i les 14.00 hores, entre mostres, passacarrers, tasts i tallers en família; i tot serà amenitzat amb música en directe.

La Primera Fira del Formatge Mahón-Menorca també pretén ser un espai de divulgació sobre aquest producte. Per això, s’imprimiran 1.200 exemplars d’una auca sobre la història del formatge de Menorca, per repartir-los als centres escolars de primer cicle.

A la presentació, hi han assistit el batle de Maó, Héctor Pons; el regidor de Dinamització Econòmica, Fires i Mercats, José Manuel García; Susana Mora, presidenta del Consell Insular de Menorca; Pilar Pons, directora insular d’Economia; Joan Bosco Triay, president del Consell Regulador de la Denominació d’Origen Mahón-Menorca; i Tomeu Pons, president de Sa Cooperativa del Camp.

Héctor Pons assegura que aquesta fira és “una oportunitat per reunir els membres de l’Asociación Ruta Europea del Queso, de la qual l’Ajuntament Maó forma part”, a la vegada que assegura que “servirà perquè el nom de Maó i de la denominació d’origen pugui agafar un major impuls”; “A Maó, tenim molts elements amb gran potencial, com el port o el Teatre Principal, i el nostre formatge és una d’elles. Volem posar en valor aquest producte i fer que ens posicioni en el nivell d’una ciutat amb prou personalitat i patrimoni per ser coneguda i visitada”.

El regidor de Dinamització Econòmica, Fires i Mercats, José Manuel García, es mostra satisfet per poder celebrar “una fira que s’ha hagut de posposar en diferents ocasions, a causa de la pandèmia”. I afegeix: “Esperam que tengui una gran participació i que el sector ho vegi com una oportunitat per donar a conèixer els seus productes; i, a la vegada, que es consolidi com un referent turístic i econòmic per a Maó i totes les Balears”.

La presidenta del Consell Insular, Susana Mora, ha expressat: "Seguim avançant en la defensa de la nostra gastronomia, des de la col·laboració i el treball conjunt de tots els sectors implicats. El nostre mandat com a Regió Europea de Gastronomia ens ajuda a enfortir el nostre paper com a referent global en sostenibilitat, des d'una perspectiva gastronòmica, i ens ajuda a sensibilitzar sobre la importància de mantenir les nostres arrels i, per tant, d'enfortir la nostra illa".

Joan Bosco Triay, president del Consell Regulador de la Denominació d’Origen Mahón-Menorca ha afirmat: “És una idea que feia anys que es plantejava i ningú era capaç de materialitzar. Ha costat, però ara la Ruta Europea del Queso ho ha fet possible. Des d’aquí, donarem a conèixer el nostre formatge, així com altres varietats”.

Per la seva banda, Tomeu Pons, president de Sa Cooperativa del Camp, destaca: “És important que, aprofitant el mandat de Menorca com a Regió Europea de la Gastronomia, l’illa compti amb una cita com serà aquesta fira, per donar a conèixer el formatge que du el nom de la ciutat de Maó”.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad