Música

Albert Cirera y Kamarilla en el Menorca Jazz Festival 2024

Coneix Menorca i, en cert sentit, part del seu treball està lligat a l'illa

Entrevista a Albert Cirera y Kamarilla Menorca Jazz Festival 2024

Entrevista a Albert Cirera y Kamarilla Menorca Jazz Festival 2024

07:28

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1713265011737/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Xerrem amb l'artista, de la seva relació amb Menorca i de la presentació d'Aquella cosa, el seu darrer treball.

Biografia

Albert Cirera és un dels músics de la península Ibèrica més versàtils i actius en l’àmbit europeu, dins l’escena del free jazz i la música improvisada. En els últims deu anys ha participat en nombroses gravacions (més de cinquanta) amb músics com, Andy Moor, Barry Guy, Olie Brice, Marcelo dos Reis, Carlos Zingaro, Ramon Prats o Agustí Fernández. I ha actuat a festivals europeus com Jazz em Agosto a Lisboa (Portugal), Jazz A Lúz, a Luz-Saint-Sauveur (França) o Spontaneous Music Festival a Poznan (Polonia), i més internacionals com el Festival de Jazz de Buenos Aires (Argentina), així com a diferents clubs d’Europa, Argentina, Cuba, Rússia i Japó.

Va viure deu anys a Barcelona, on va créixer com a músic tocant amb Agustí Fernández, Ramon Prats, Vasco Trilla, Núria Andorrà, Pablo Rega, Dani Dominguez, David Mengual o Massa Kamaguchi. Després, cinc anys a Lisboa, on es va consolidar com el músic creatiu, inventiu i versàtil que és, tocant amb músics com João Lencastre, Carlos Zingaro, Gabriel Ferrandini, Herânin Faustino o Abdul Moaimem. I finalment, dos anys a Copenhagen on va estudiar un màster al RMC i va tocar amb Kresten Osgood, Henrik Olsson, Valeria Miracapillo, Hakon Berre o Aurelijus Uzamackis. També ha compartit escenaris amb Barry Guy, Andy Moor (the Ex), Joe Morris, Ernesto Rodrigues, Jordina Millà, Nicolas Field, Florian Stoffner, Silvia Bologniesi, Hugo Antunes, David Mengual, Paula Chocron, Don Malfon, Witold Olszak, Nuno Rebelo, Rafal Mazur, Ferran Fages, etc.

Lidera els seus projectes com A.C. I Tres Tambors, amb qui ha editat dos discos “Els encants” (FSNT, 2012) i “Suite Salada” (Underpool, 2017); A.C i Kamarilla, amb qui ha editat “Aquella Cosa” (Underpool, 2022); i finalment, CIREROT, el seu projecte a saxo sol, que el passat 2022 va estar presentant, per tot Europa, el seu últim treball “ÂMAGO” (MuMu, 2021) amb 30 concerts a més de 5 països diferents. Durant més de quinze anys forma part, ininterrompudament, de DUOT, juntament amb el bateria Ramon Prats. També cultiva la formació de duo amb grans músics per tot Europa com N. Field, F. Stoffner, W. Oleszac o F. Fages.

Així mateix, forma part de projectes com Joao Lencastres Comunion, Fragoso Quinteto, Fail Better o Dissection Room, a Portugal; Granular Bastards o The Moms a Dinamarca, així com Agustí Fernández Líquid Trio/Quintet o Clara Lai Quartet, a Catalunya. A més a més s’ha interessat per les performances interdisciplinàries: en els últims anys ha actuat amb les ballarines Jenny Nocedo (Cuba), Juliette Louste (Islandia), Tura Gomez Coll o Sonia Sanchez; els pintors Antoni Carné i Xavier Gabriel o l’artista visual Artur Tort.

És part activa en l’organització de L’Estival de Jazz d’Igualada així com del “Cicle Cuir de

Músiques Inclassificables” de la mateixa capital de l’Anoia on actualment resideix. Des de 2024 és creador i organitzador, juntament amb Ramon Prats, del CIMIC (Circuit Itinerant de Música Improvisada de Catalunya).

Entrevista a Albert Cirera y Kamarilla Menorca Jazz Festival 2024

07:28

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1713265011737/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Sigue el canal de la SER en WhatsApp
Encontrarás toda la información, el deporte y el entretenimiento: la actualidad del día y las noticias de última hora, los mejores vídeos y momentos de la radio, entrevistas, reportajes y mucho más.

Suscríbete ahora

Más información

Luis Soler

Luis Soler

Desde los 14 años está en antena. Lo que empezó como un juego se convirtió en una pasión. Sus estudios...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00