Sociedad

Vint experts de prestigi se sumaran al consell científic de la Menorca Talaiòtica

Tots ells tindran veu i vot al consell científic, excepte l'administrativa de l'agència, Carina Grandal, que exercirà de secretària

Una vintena d'experts de "reconegut prestigi científic i tècnic" formaran part del consell científic de l'Agència Menorca Talaiòtica, encarregada de gestionar la riquesa arqueològica de l'illa declarada per la Unesco com a Patrimoni de la Humanitat.

El conseller de Cultura, Joan Pons Torres, ha proposat el nomenament del director insular Santiago Reurer com a vicepresident d'un organisme, en què també estaran representats com a vocals el mateix director de l'agència, Antoni Ferrer, les directores dels dos museus de Menorca, Carolina Desel i María José León, i la cap de la secció d'Història i Arqueologia de l'Institut Menorquí d'Estudis (IME), Amalia Pérez-Juez.

També han estat proposats el coordinador de l'expedient Menorca Talaiòtica, Cipriano Marín, els catedràtics Josep Maria Fullola (UB) i Manuel Antonio Calvo (UIB), els arqueòlegs Alicia Castillo (UCM), Jaume Manuel García (UIB), Damià Ramis, Antoni Camps i Fernando Prados, l'arquitecte Jordi Pons Mercadal, la presidenta de l'Ateneu de Maó, Margarita Orfila, la cap del servei de Patrimoni del Consell, Joana Gual, l'assessora Mónica Luengo, el professor Juan Antonio Belmonte (Institut d'Astrofísica de Canàries), Enrique García com a representant de la UIB i Ramon F. Martí en representació del Col·legi Oficial de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres.

Tots ells tindran veu i vot al consell científic, excepte l'administrativa de l'agència, Carina Grandal, que exercirà de secretària.

La constitució de l'Agència Menorca Talaiòtica va ser aprovada pel ple del Consell insular el desembre de 2021.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00