Ciencia y tecnología

Robert Carreras: "No estem acostumats a divulgar la ciència que fem"

El festival 'Pint of science' porta la ciència als bars

Robert Carreras, organitzador.

Robert Carreras, organitzador. / www.pintofscience.es

Girona

Què en sabem de la macrobiota intestinal? I del tractament d'aigua? I què me'n dieu de l'estat dels nostres rius? I què us semblaria que un expert us ho expliqués de manera planera i didàctica tot fent una cervesa o una aigua amb gas còmodament asseguts a la terrassa d'un bar?

Això és 'Pint of science', un festival que entre avui i dimecres acosta la ciència als bars. En aquesta edició hi participen dos bars de la ciutat de Girona -el Kerunta i l'Sbarjo- que, cada dia a dos quarts de 8 rebran la visita de científics amb capacitat per comunicar els seus coneixements en un entorn poc acadèmic.

A l'#AquiGirona hem conversat amb un dels organitzadors, l'investigador de l'Idibgi, Robert Carreras, que destaca la importància de divulgar la investigació que es fa aquí. "Estem acostumats a comunicar els nostres resultats en entorns acadèmics però no estem acostumats a divulgar la ciència que fem", diu Carreras, que defensa que "la ciència interessa" i que hi ha una certa obligació moral de fer l'esforç per fer-se entendre perquè "la recerca científica es fa amb diners públics i la societat ha de saber què es fa".

Escolta l'entrevista sencera aquí.

Robert Carreras, investigador de l'IDIGBI

08:09

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000028095/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad