Sociedad

L'aigua potable ja torna a córrer a la Mancomunitat de Les Garrigues

El síndic de Greuges estudia aquest episodi de contaminació de l'aigua

Els 20 mil veïns que depenen de la Mancomunitat d'Aigua de les Garrigues ja poden beure de l'aixeta / Pixabay

Albi

Els 25 municipis de la Mancomunitat d'Aigües de les Garrigues ja poden tornar a beure i cuinar amb aigua de l'aixeta. Les 20 mil persones que en depenen, no ho havien pogut fer en la darrera setmana després que es detectessin nivells de pesticides a l'aigua superiors als permesos.

Després de rebre el vistiplau de l'Agència de Salut Pública, arran de les darreres analítiques efectuades a la planta de Sarroca i a l'entrada de dipòsits municipals han determinat que els nivells de plaguicides han disminuït considerablement i ara se situen dins els paràmetres autoritzats. Ara bé el president de la Mancomunitat, Cisco Esquera reclama un canvi de captació. Enlloc del pantà d'Utxesa, el de l'Albagés

Francesc Esquerda, president de la Mancomunitat d'Aigües de les Garrigues

02:42

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/040RD010000000031240/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

El síndic de Greuges ha obert una actuació d'ofici per estudiar aquest episodi de contaminació de l'aigua potable vol conèixer les causes i l'origen, mesures de compensació previstes, i les actuacions preventives i correctores.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad