Aquí, amb Josep Cuní
Sociedad

Irene Rigau: "Plataforma per la llengua no ha de condicionar la posició política al Parlament"

L'exconsellera d'Ensenyament creu que "encara hi seríem a temps amb un decret llei. Però caldria veure si tindria el mateix suport que la proposta inicial"

ENTREVISTA Irene Rigau (exconsellera Ensenyament) "Plataforma per la llengua no ha de condicionar la posició política al Parlament"

ENTREVISTA Irene Rigau (exconsellera Ensenyament) "Plataforma per la llengua no ha de condicionar la posició política al Parlament"

09:31

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1652342585_920_cut/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

L'exconsellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ha passat per l'Aquí Cuní per comentar els últims moviments de Junts sobre l'acord per la llengua. Rigau apunta que "Una cosa és governar i una altra participar des d’una organització com Plataforma per la llengua. Tinc molt respecte per aquesta entitat però no ha de condicionar la posició política al Parlament. Tens una responsabilitat envers el país"

L'exconsellera creu que "el que ha afectat més el canvi d’opinió ha estat la posició de les entitats que es dediquen a l’activisme lingüístic. Si no tinc la benedicció d’aquestes entitats no tiro endavant. Això és el que em sembla que ha passat. No vull pensar que els tems congressuals de Junts passen pel davant dels temes de país."

Rigau assenyala que "per un tema tan fonamental t’has de poder fotografiar amb tots els demòcrates. Estem molt supeditats a la política dels tuits i de la imatge. El que decidim ara és com serà l’escola d’aquí a 8 anys.-"

Adverteix que "encara hi seríem a temps amb un decret llei. Però caldria veure si tindria el mateix suport que la proposta inicial" i remarca que "si hagués tirat la nostra proposta, el TSJC ho hauria tingut molt més difícil. Que la llengua sigui motiu de discordança entre forces del mateix govern ho trobo decebedor"

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad