Què t'hi jugues!Què t'hi jugues!
Más deportes

"El primer objectiu del llibre era retre homenatge a la figura del Jesús Rollán"

Al 'Què t'hi Jugues!' parlem amb Paco Ávila i Alberto Martínez, autors del llibre 'Jesús Rollán, eterno'

"El primer objectiu del llibre era retre homenatge a la figura del Jesús Rollán"

21:54

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1652791580095/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

Avui al 'Què t'hi Jugues!' Alberto Martínez i Paco Ávila han presentat el seu llibre Jesús Rollán, eterno. Vida y muerte de una leyenda. Jesús Rollán va ser el porter de la selecció espanyola de waterpolo en una generació que va aconseguir la plata olímpica a Barcelona 92 i l'or a Atlanta 96, va guanyar dos mundials i va ser proclamat millor porter de waterpolo del món. Després de la seva retirada, i acumulant una sèrie de problemes personals i mentals, va acabar suïcidant-se l'any 2006, amb 37 anys.

"És un projecte de llarg recorregut, portem treballant des de després dels Jocs de Río", ha explicat Paco Ávila sobre el llibre, i ha afegit que "més que un llibre ha semblat una cursa d'obstacles, ha costat tirar-lo endavant". Alberto Martínez ha afirmat que "des del primer moment vam tenir clar que el primer objectiu era retre homenatge a la figura del Jesús", i ha assegurat que el llibre "és un còctel: tens drogues, suïcidis, èxit esportiu, una generació que va viure al límit...".

A més, Paco Ávila ha visibilitzat la dificultat que pateixen molts esportistes quan ja han aconseguit tots els seus objectius esportius. "El problema que es genera amb aquestes generacions és: com tiro endavant quan ja ho he fet tot?", i ha comentat que el procés d'investigació i redacció "ha estat buscar un camí i explicar una història: el perfil de Jesús Rollán està a l'altura dels grans esportistes espanyols de la història". "A la societat està totalment estigmatitzat el suïcidi", ha sentenciat Paco Ávila a SER Catalunya.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00