Sociedad

Ignasi de Dalmases: "El bosc viu de les rendes de les pluges del mes de març"

El cap dels Agents Rurals a Girona alerta que les condicions son crítiques si no plou a curt termini i recorda que les burilles estan al darrera de la majoria d'incendis

Ignasi de Dalmases, cap dels Agents Rurals a les comarques de Girona

Ignasi de Dalmases, cap dels Agents Rurals a les comarques de Girona / Raül Muxach Pagès

Girona

"A l'abril amb prou feines ha plogut, al maig no s'ha complert la dita i les altes temperatures s'estan emportant la poca humitat que ja hi havia al sòl", diu el cap dels Agents Rurals a les comarques de Girona, Ignasi de Dalmases.

"No sabem què passarà a l'estiu però les condicions hi son totes" per estar alerta i recorda que la majoria dels incendis tenen al darrera l'home, especialment per llançament de burilles.

Segons de Dalmases, és la gran assignatura pendent que tenim com a societat i posa l'exemple del que va passar després de determinar que l'últim gran incendi, el de Llançà del juliol passat, havia estat ocasionat per una burilla: "una setmana després hi vam anar i hi vam trobar 8 o 9 burilles noves en la zona que havia estat cremada".

En una entrevista a l'#AquíGirona el cap dels Agents Rurals també ha recordat la importància de què els municipis i les urbanitzacions tinguin franges de protecció per facilitar la feina als bombers. "S'ha avançat molt però ara aquestes franges planificades s'han d'executar i les que ja s'han executat, s'han de mantenir.

Escolta l'entrevista sencera.

Ignasi de Dalmases, cap dels Agents Rurals de Girona

10:38

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000028250/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00