Música

Monica Bellucci i Josep Carreras, els grans noms del Festival Castell de Peralada

El programa d’enguany inclou 18 espectacles, entre els quals tres òperes, del 8 de juliol al 6 d’agost | La inversió arriba als 3,7 milions d’euros.

Un moment de la presentació, aquest matí.

Un moment de la presentació, aquest matí. / ACN

Peralada

La 36a edició del Festival Castell de Peralada arrancarà el 8 de juliol amb l’actuació del Bayerisches Staatsballett, el ballet de l’Opera de Munich, amb coreografs internacionals com Liam Scarlett, Sharon Eyal i George Balanchine. Serà amb un espectacle que combina el ballet clàssic amb la dansa moderna, segons ha explicat el director del Festival, Oriol Aguilà.

Oriol Aguilà, Ballet Opera de Munic

00:24

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000028308/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

En l’acte de presentació de l’edició d'aquest any del Festival, Aguilà ha destacat l’espectacle que es podrà veure a l’escenari de l’auditori de Peralada el 15 de juliol: l’actriu italiana Mònica Bellucci llegirà cartes de Maria Callas a Lettres et mémoires, inspirat en el documental que va fer el realitzador francès Tom Volf sobre la soprano grega. Serà una estrena absoluta a l’estat espanyol que, segons Aguilà, no deixarà a ningú impassible.

Oriol Aguilà, Monica Bellucci recita Callas

00:32

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000028306/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Pels diferents escenaris de Peralada aquest estiu es podran veure 18 espectacles, però sense cap mena de dubte, la nit del 3 d’agost serà molt especial. L’han titulat 'La nit de Josep Carreras' perquè a més d'actuar al costat de l'Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu, el tenor rebrà la medalla d'or del festival com a reconeixement de la seva carrera.

Tant Oriol Aguilà com la presidenta de la Fundació Castell de Peralada, Isabel Suqué, han insistit durant la presentació que no han volgut fer “un cartell comercial” i que volen que Peralada sigui el punt de referència de l’escena a Catalunya.

Tres nits d’òpera

El festival continua apostant per l’òpera. N’han programat tres. El 22 de juliol s’estrena The Fairy Queen amb la direcció musical de Dani Espasa i la direcció escènica de Joan Anton Rechi. Està inspirada en el 'Somni d’una nit d’estiu' de Shakespeare i traslladada als jardins de Peralada.

Oriol Aguilà, The Fairy Queen

00:24

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000028307/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

El Teatro Real també torna a Peralada aquest estiu interpretant 'Hadrian' l’òpera contemporànea de Rufus Wainwright. Serà el 29 de juliol.

I l’endemà, el Cor Orquestra del Teatro Real tornarà amb 'Nabuco' de Verdi, dirigida per Nicola Luisotti i amb Anna Pirozzi, George Petean i Dmtry Belosselskiy en els papers principals.

Un programa amb 18 propostes i una inversió de més de 3 milions

Joan Manuel Serrat farà a Peralada el primer concert de la seva gira de comiat 'El vici de cantar'. Serà el 16 de juliol.

Pels diferents escenaris del festival també hi passaran la companyia de dansa de Sergio Bernal, que protagonitza l’anunci del festival i que serà estrena absoluta. També actuaran entre d'altres Pink Martini, Emily D’Angelo, Lucas Vidal, Carlos Acosta i Sonya Loncheva.

El programa sencer de la 36a edició del Festival Castell de Peralada es pot consultar aquí.

La inversió d’aquesta edició arriba als 3.700.000 euros, un milió més que en l’última edició.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00