Què t'hi jugues!Què t'hi jugues!
Fútbol

Amanda Gutiérrez: "El més urgent és el conveni col·lectiu, no podem estar sense conveni"

Al 'Què t'hi jugues!' parlem amb Amanda Gutiérrez, presidenta de FUTPro, el sindicat majoritari de futbol femení

Barcelona

Aquest matí al 'Què t'hi jugues!' hem analitzat la situació del futbol femení a Espanya amb Amanda Gutiérrez, la presidenta de FUTPro, que és el sindicat majoritari de futbol femení. "Anem molt tard, s'han de fer moltíssimes coses,comença el compte enrere", ha explicat, i ha afegit que, de cara a la temporada vinent, "el més urgent és el conveni col·lectiu, no podem estar sense conveni. El 30 de juny acaba l'actual i hem de negociar un nou conveni per quan comenci la temporada".

Sobre els temes que es pretenen negociar per tal de millorar les condicions laborals de les jugadores, Amanda Gutiérrez ha destacat "eliminar la parcialitat o ampliar molt el tema de la maternitat i la salut mental", i ha emfatitzat en la qüestió de la maternitat, un aspecte actualment poc treballat. "Si estàs en el teu últim any de contracte i estàs embarassada pots renovar un any més o no renovar. És el mateix club el que veu que el conveni no diu res i que no està establert. S'ha d'aprofitar que es té un conveni per gestionar aquestes situacions", ha expressat la presidenta de FUTPro a SER Catalunya.

A més, Amanda Gutiérrez ha assegurat que la principal demanda per part de les jugadores és en l'àmbit de la retribució salarial. "La seva preocupació és el salari. El salari mitjà de tota la lliga està en 20.000€ bruts anuals", ha detallat. Finalment, sobre l'elecció de Beatriz Álvarez Mesa com a nova presidenta, Gutiérrez ha destacat: "a la nova presidenta li demanem transparència".

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad