Sociedad

Pere Rodeja: "'El carrer dels llibres' era un caos desorganitzadament organitzat"

Avui abaixa la persiana la llibreria Geli, després de 143 anys al carrer de l'Argenteria

Pere Rodeja, gerent de la Llibreria Geli

Pere Rodeja, gerent de la Llibreria Geli / Berta Artigas Fontàs

Girona

L'any 1879 Francesc Geli i Geli va obrir la llibreria al carrer de l'Argenteria de Girona. Rere el taulell el van succeir familiars, fins que el 1988 van traspassar el negoci a la família Rodeja-Gispert, vinculats a la llibreria des de feia temps.

En una entrevista a l'Aquí Girona, Pere Rodeja, l'actual gerent, ha explicat que "els seus pares de joves es van conèixer a la llibreria", així que ell "gairebé va néixer a la llibreria". Un dels seus primers records és "llegir rere una estufa perquè no em veiessin els pares" ha detallat.

Després de més de cent anys venent llibres a Girona, avui s'acomiaden d'aquest local, també conegut com "el carrer dels llibres", per la seva forma allargada. Asseguren, que el "caos desorganitzadament organitzat" de la Geli no s'acaba aquí.

"Avui s'acaba una etapa i confiem que ben aviat en puguem començar una altra" ha dit Rodeja. De fet, la família ja està buscant un local al Barri Vell per poder-se traslladar, després que hagin venut l'actual a la joieria Pere Quera. Estan comparant 4 o 5 ubicacions i confien obrir la nova Geli abans no s'acabi l'any.

Avui la llibreria ha rebut a molts clients que s'han volgut acomiadar d'aquest espai i que hi han volgut comprar els últims llibres.

Tota la conversa amb Pere Rodeja, aquí:

Pere Rodeja, gerent de la Llibreria Geli

09:04

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000029518/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

La llibreria Geli, avui

La llibreria Geli, avui / Berta Artigas Fontàs

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad