Sociedad

El foc de Baldomar afecta ja 150 hectàrees

L'incendi s'ha declarat poc després de la una del migdia. El poble de la Clua, agregat a Artesa de Segre, s'ha desallotjat perquè el fum li afecta de ple, segons l'ajuntament

Imatge dels Bombers de l'incendi que s'ha declarat aquest dimecres a Baldomar, a la Noguera.

Artesa de Segre

Segons estimacions provisionals aproximades dels Agents Rurals, el foc de Baldomar estaria afectant ja a aquesta hora 150 hectàrees de terreny. Ara ja són 63 els efectius dels bombers que hi treballen, 7 d'ells mitjans aeris, per aturar aquest incendi, del que se n'ha començat a alertar a les 13.11 hores que afecta zona de cultius, matolls i també massa forestal del nucli de Baldomar, al municipi d'Artesa de Segre.

Fonts municipals han explicat a Ràdio Lleida que, per precaució i davant la massa de fum que arribava a Clua, s'ha decidit desallotjar els veïns d'aquesta localitat si bé inicialment se'ls ha demanat que es confinessin a casa. Són una vintena de persones, afegeixen des de l'ajuntament d'Artesa de Segre.

INCENDI BALDOMAR: "Hem decidit desallotjar el nucli de Clua" per precaució, explica a Ràdio Lleida una regidora d'Artesa de Segre. Són una vintena de veïns.

00:16

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/040RD010000000034132/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Espai del Montsec

Els Bombers treballen amb aigua al flanc dret i s'ha demanat maquinària pesada per treballar l'esquerre. També es llauraran els camps per intentar alentir l'avenç de les flames. El foc està afectant l'Espai d'Interès Natural de la Serra del Montsec.

El pla Infocat ha quedat activat en estat d'alerta arran d’aquest incendi forestal.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00