Què t'hi jugues!Què t'hi jugues!
Fútbol

La 'Welcome League', la força integradora de l'esport

Al 'Què t'hi jugues!' coneixem de prop aquest projecte de la UFEC, que compta amb la participació de l'Alcantara Family Foundation i de la UE Sant Andreu

La 'Welcome League', la força integradora de l'esport

La 'Welcome League', la força integradora de l'esport

14:00

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1655296876314/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

La Welcome League és un projecte d'integració social de persones en risc d'exclusió social a través de l'esport, que fa tot just un mes ha arrencat la seva tercera edició. Es tracta d'una lligueta de futbol 7 en la que participen persones refugiades, sense sostre, menors no acompanyats i persones en una situació vulerable. És una iniciativa de la Unió de Federacions Esportives de Catalaunya, que tira endavant gràcies a l'ajuda de molts voluntaris, de la col·laboració de la Unió Esportiva Sant Andreu, que cedeix l'estadi Narcís Sala, i que enguany també compta amb la col·laboració de l'Alcantara Family Foundation, l'entitat que lideren els germans Thiago i Rafhina Alcántara.

Avui al 'Què t'hi jugues!' ens ha visitat una representació dels organitzadors i participants d'aquesta lliga. L'Alla Krinitsyna, psicòloga de la UFEC que treballa en la gestió de projectes esportius com a eina d'inclusió social, ha recordat quins van ser els origens d'aquesta competició: "Vimos que muchos menores no acompañados no tenían acceso al deporte. Nuestro objetivo es pasarlo bien y también promover, a través del deporte, la integración social de estos chicos en una situación vulnerable".

Dos dels actuals jugadors de la Welcome League son el Walid Benmouin, que va néixer fa 17 anys al Marroc, on jugava a equip professional i va anar convocat amb la selecció sub15, i el Matene Coulibaly, un jove de 25 anys de Mali. Amb ells ha vingut el Nicolás Marclé, entrenador de futbol i psicòleg a la Alcantara Family Foundation, que ha reivindicat l'esperit integrador de la iniciativa: "Siempre que hacemos deporte queremos ganar, pero lo importante es hacer amigos y pasarlo bien".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00