Sociedad

Les colles tarragonines presenten “Tarragona, Ciutat de castells”

Un programa d’actuacions i activitats durant l’estiu que pretén apropar la tradició al públic general i que suposa un impuls econòmic per les colles.

Presentació de Tarragona Ciutat de Castells

Tarragona

La iniciativa “Tarragona, Ciutat de Castells” impulsada per les colles Xiquets de Tarragona i Jove Xiquets de Tarragona aproparà el món casteller al públic general a partir del 5 de juliol. Aquesta iniciativa està integrada per un conjunt d’activitats com assajos oberts al públic, tallers, visites guiades i actes socials de les colles.

Els caps de les quatre colles tarragonines han presentat el cartell aquest matí al costat de l’alcalde, Pau Ricomà. Tots cinc han remarcat el paper cabdal dels castells en la tradició de Tarragona i han subratllat que l’estiu és un gran moment per mostrar-la a la gent que ve de fora.

Rafael Segarra, president de la colla Xiquets de Tarragona, també ha volgut donar importància a “l’impuls econòmic” que aquest programa significa per a totes quatre colles després d’uns mesos complicats a causa de la Covid. Josep Ramon Tules “Pitu Mosquits”, de la colla Xiquets del Serrallo, ha recordat que els castells son una manera de fer ciutat i, a l’igual que Jan Magaroles (Colla Jove Xiquets de Tarragona), ha convidat a tothom que vulgui a assistir als assajos.

Pel que fa als castells que les colles estan preparant per a les primeres diades de la temporada, totes quatre colles buscaran un inici plàcid, apostant per castells que tenen ben preparats; especialment els Xiquets del Serrallo que, després d’una caiguda a l’últim assaig que ha deixat tocats a alguns castellers, volen recuperar la confiança.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad