Sociedad

Ricomà: “Vull que Tarragona sigui la ciutat mediterrània amb millor qualitat de vida”

L’alcalde fa balanç de l’acció del govern a la Conferència de Ciutat i també respon a les preguntes dels ciutadans.

Pau Ricomà a la conferència de ciutat 2022 - Ajuntament de Tarragona

Tarragona

Pau Ricomà fa un repàs a la trajectòria del govern de l’Ajuntament de Tarragona en els darrers anys a la Conferència de Ciutat que es va celebrar ahir al Teatre Metropol. L’alcalde es va mostrar molt orgullós de la ciutat que està construint el seu equip de govern, especialment en aquesta mandat en que les condicions han estat molt complicades arran de la Covid-19, i és ambiciós de cara al futur afirmant que vol que Tarragona esdevingui “la ciutat del Mediterrani amb millor qualitat de vida”.

Ricomà va voler començar la conferència fent memòria i recordant que fa 4 anys tenia com a referent la ciutat de Portland per la seva capacitat d’adaptació a la sostenibilitat, una virtut que vol traslladar a Tarragona. L’ecologisme ha estat un dels punts més presents en totes les parts de l’exposició de l’alcalde que està convençut de que l’emergència climàtica “exigeix resiliència” a una societat que s’ha de tornar “més líquida”. “Ja ho deia Bruce Lee: Be water my friend”, ha bromejat Ricomà.

Amb aquesta expressió es referia no només a la capacitat d’adaptació a la sostenibilitat, sinó també urbanística. L’alcalde ha remarcat que vol una Tarragona “cohesionada” i “transversal”, que uneixi els punts cardinals i els diferents barris amb el centre. Aquesta mateixa cohesió també vol que es traslladi a una ciutadania “cada cop més polièdrica i diversa” i que es faci a través de la cultura i l’esport, però també amb la construcció de lloguer social i l’eliminació de la segregació a l’educació.

Després de repassar el paper de l’Ajuntament en matèries de feminisme i memòria històrica, entre d’altres temes, Ricomà també va reivindicar el lideratge de Tarragona com a capital de província. L’alcalde aspira a que la ciutat encapçali el “reequilibri territorial de Catalunya” impulsant projectes com el TrenCamp, que ha d’unir tots els punts clau del Camp de Tarragona. Ricomà també va voler destacar que “li ha quedat l’espina” de no haver pogut impulsar els Consells de Districte, tal i com va prometre en campanya, un procés que hagués millorat la participació ciutadana i que no va rebre el suport de l’oposició.

L’acte va acabar amb l’alcalde responent a les preguntes dels ciutadans. Les cinc qüestions més votades a la web de l’ajuntament van ser formulades per la presentadora de l’acte i els temes que més preocupen a la ciutadania són la inseguretat a la Part Alta, la falta de millores al Barri del Port, l’etern debat que se li ha de donar a l’edifici de la Tabacalera i la digitalització dels processos administratius.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad