Sociedad

Dibuixos des del tren

Renfe reuneix una seixantena d'humoristes gràfics per editar el segon volum "En AVE con humor", quan es compleixen 30 anys del primer tren d'Alta Velocitat a Espanya.

Vinyetes al tren. Renfe reuneix una seixantena d'humoristes gràfics per editar el segon llibre "En AVE con humor", amb motiu dels 30 anys del primer tren d'Alta Velocitat a Espanya.

Vinyetes al tren. Renfe reuneix una seixantena d'humoristes gràfics per editar el segon llibre "En AVE con humor", amb motiu dels 30 anys del primer tren d'Alta Velocitat a Espanya.

01:14

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1657207706832/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

Renfe reuneix una seixantena d'humoristes gràfics per editar el segon llibre "En AVE con humor", coincidint amb la celebració dels trenta anys del primer tren d'Alta Velocitat a Espanya, el Madrid-Sevilla. Van viatjar a Madrid des de diversos punts d'Espanya i van aprofitar el trajecte per dibuixar el que veien dins i fora del tren, i que els servirà per il·lustrar el nou llibre, que es publicarà a finals d'any.

Jaume Capdevila, que firma els seus treballs com a K.A.P, ho ha coordinat: "Un tren, una estació, sempre són llocs d'inspiració. Hi ha gent molt diversa que ha de compartir un espai durant una estona i és molt entretingut veure que hi ha senyors mudats, famílies despistades i nens que fan soroll... és molt divertit als ulls d'un humorista". La trobada va ser una excusa per crear sinergies entre els dibuixants més joves i els que ja havien participat a la primera edició del llibre, publicada l'any 2009. "El fet de trobar companys i sortir una estona de casa i compartir experiències és enriquidor... Un ha tret una tauleta i ens està ensenyant com es dibuixa ara, és interessant parlar d'aquestes coses, perquè no tenim mai ocasió de fer-ho", explica Manel Fontdevila. I si alguna cosa ha canviat respecte al llibre anterior és el nombre de dones: n'hi havia una i ara se n'incorporen 7 més. La dibuixant Ana Belén Rivero creu que ara hi ha un canvi de paradigma: "A les dones, durant molt de temps ens han faltat referents dins l'humor gràfic. En certa manera, és comprensible que el 2008 no hi hagués humoristes gràfics dones al tren, tot i que la la veritat és que haver-n'hi sí que n'hi havia".

El llibre comptarà també amb els dibuixos del guanyador del World Press Cartoon, Matías Tolsà, a més de noms destacats com Ant, Ermengol, Faro, Guille, Jordi March, Kim, L'Avi, Lluïsot, Pedro Espinosa, Quel, Ricardo Peregrina, Tres, Bernal, David Vela, Franchu, Judit Frigola, Raúl Ariño o Helena Anillo, entre d'altres.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad