Sociedad

Prova pilot per evitar la massificació de les gorgues gironines

S'hi instal·laran una dotzena d'informadors que conscienciaran a la població i recolliran informació

Dos dels informadors del pla pilot

Dos dels informadors del pla pilot / ACN

Girona

La Generalitat i la Diputació han impulsat una mesura per evitar la massificació i l'incivisme a les gorgues i zones de bany dels rius de les comarques gironines. Durant els mesos de juliol i agost una dotzena d'informadors es repartiran per espais de bany que hi ha al llarg de la conca del Ter. Serviran per conscienciar els qui vagin a banyar-se.

I a més, també recolliran informació sobre, per exemple, si es detecten actes de vandalisme, animals deslligats o conflictes amb veïns.

En concret, aquests informadors es trobaran a gorgues i platges fluvials de Canet d'Adri, Santa Pau, Vidrà, Camprodon, Sant Llorenç de la Muga, Albanyà, la Vall d'en Bas, Sales de Llierca i a diferents punts del riu Ter.

Anna Barnadas, la secretaria d'Acció Climàtica, ha subratllat que els informadors tindran una "voluntat pedagògica". "Tot i que això no treu que, si algú no fa cas, els Agents Rurals l'acabin sancionant", ha afegit.

Per impulsar aquest pla, la Generalitat ha fet una aportació de 360.000 euros. La prova pilot, precisament, comença a les comarques gironines perquè és aquí on ja s'han detectat tensions a gorgues i espais fluvials. I de fet, aquesta dotzena d'informadors s'afegiran també a les iniciatives que ja han finançat alguns consistoris per evitar sobrefreqüentacions, sobretot al curs del Brugent (les Planes d'Hostoles i Sant Feliu de Pallerols) i la zona de Sadernes (Tortellà, Montagut i Oix i Sales de Llierca).

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00