Llapis de memòriaLlapis de memòria

El 'streamer' Norman López: "Que parlar català et converteixi en activista de la llengua demostra que estem en una situació complicada a Internet"

El creador de continguts català ha visitat el 'Llapis de memòria' per aclarir alguns conceptes sobre l'univers dels 'gamers'

Llapis de memòria. Norman López (02/08/2022)

Llapis de memòria. Norman López (02/08/2022)

01:00:00

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/ser_cat_llapisdememoria_20220802_150000_160000/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

El Norman López, també conegut com a @LopezNorman44 a totes les seves xarxes socials, és el creador de continguts més vist en català. Amb 2.600 seguidors tant a Instagram com a Twitter, destaca per les seves retransmissions a la plataforma de Twitch. Va començar a jugar a videojocs amb l'ordinador i, amb la pandèmia, va decidir apostar-hi professionalment. "Et pots formar per ser 'streamer', però la majoria de gent és autodidacta", explica. Ara les xarxes socials i els videojocs, juntament amb el periodisme, s'han convertit en la seva feina principal.

A Twitch hi ha uns 400 creadors de contingut en català. El Norman López fa retransmissions en directe i utilitza aquesta llengua "per naturalitat". "Que parlar català et converteixi en activista de la llengua demostra que estem en una situació complicada a Internet", reivindica. Ha rebut molts insults i pressions a les xarxes socials per comunicar-se en català, tot i això, ell està convençut que no ho deixarà de fer: "Si comencés a fer continguts en castellà, perdria la naturalitat i la màgia".

Ell també segueix a altres 'streamers' catalans i espanyols: "El meu referent és Ibai Llanos, és el millor. Ha construït la plataforma tal com és. Fa el que vol en tot moment i té un discurs molt sa". En canvi, abans seguia "El xokas" però ja no ho fa perquè no comparteix la resposta a diverses polèmiques en què s'ha vist ficat. "El món dels 'streamers' és un espai molt masculinitzat", analitza.

La majoria de les vegades jugar en línia a diversos jocs és gratuït, però hi ha jocs que compten amb la possibilitat de fer minipagaments per aconseguir avantatges estètics o per guanyar. En Norman López denuncia que, tot i això, hi ha molts jocs que són "escura butxaques camuflades", com el Clash Royale o el FIFA. A més, el 'streamer' també explica que hi ha molts creadors de continguts que "inciten a molts joves que no tenen els seus ingressos a comprar aquest tipus de productes escurabutxaques".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00