Sociedad

La despesa del turisme estranger es multiplica per 7

Catalunya és la segona comunitat on més s’han gastat els visitants forans, per darrere de Canàries. Una despesa mitjana de 1.148 euros

(ACN)

Barcelona

La despesa dels turistes internacionals a Catalunya en el primer semestre de l'any s'ha multiplicat per 7 respecte el mateix període de l'any passat, quan encara hi havia moltes restriccions de mobilitat per la pandèmia. Catalunya és la segona comunitat on més diners han deixat els viatgers estrangers, només per darrere de Canàries.

Són dades de l'Institut Nacional d'Estadística que apunten que, més a més, la despesa turística va recuperant la musculatura prèvia a la pandèmia. Al juny, 1 de cada 5 euros que han deixat els turistes estrangers que han visitat l'Estat, s'ha quedat a Catalunya. La despesa mitjana que deixen aquí els viatgers internacionals és de 1.148 euros, gairebé 200 euros més per cap que l'any passat. S'estan a casa nostra 5 dies i mig de mitjana.

Aquestes dades de despesa dels turistes és producte d'un increment de visitants que multiplica per 4 el de l'any passat durant el mes de juny. Han estat un milió 600.000 persones.

Un de cada 5 estrangers que han vingut a Catalunya procedeixen de França, que és el primer país emissor de turistes que rebem. En la primera meitat de l'any ens han visitat més de 6 milions d'estrangers, 6 vegades més que en el mateix període de l'any passat.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad