Política

El PSC veu 'miserable' l'actitud de Borràs: 'Si és tan patriòtica, que dimiteixi'

La portaveu dels socialistes al Parlament, Alícia Romero, ha titllat de 'miserable' l'actitud de Laura Borràs i l'ha instat a deixar la presidència de la cambra per evitar una situació d'interinitat: 'Si és tan patriòtica, el que hauria de fer és dimitir'.

Alicia Romero carrega contra Laurà Borràs

Barcelona

En una entrevista amb EFE, Romero ha retret Borràs la seva furibunda reacció contra les forces que van votar la seva suspensió en aplicació de l'article 25.4 del reglament del Parlament -ERC, la CUP i el PSC-, a les quals va acusar d'actuar com a 'jutges hipòcrites' i 'còmplices de la guerra bruta' contra l'independentisme. 'Laura Borràs, amb aquelles declaracions, va demostrar una actitud molt miserable. Em sap greu. Si estima tant la institució, el primer que hauria de fer és preservar-la i no atacar-la utilitzant aquestes paraules tan grosses contra companys seus', ha afirmat. Assenyalar directament als membres del PSC, ERC i la CUP en la Mesa del Parlament, com va fer Borràs, denota segons Romero una 'actitud mesquina'.

La negativa de Borràs a abandonar provisionalment el càrrec de presidenta del Parlament fins que hi hagi sentència sobre la seva causa, ha alertat, està sumint la cambra catalana en una situació d''interinitat', amb la vicepresidenta primera de la Mesa, Alba Vergés, assumint ara com ara les funcions de la presidència. 'No podem tenir una institució tan important com el Parlament de Catalunya en una situació d'interinitat, amb una presidenta suspesa i amb una persona interina assumint les seves funcions', ha remarcat Romero, convençuda que la cambra 'no mereix veure's en aquesta tessitura'.

Un relleu 'reversible' en la presidència del Parlament

Per a Romero, 'el més net' seria que Borràs 'fes un pas al costat i permetés l'elecció d'un nou president o presidenta', un pas que podria ser 'reversible' si al final el seu cas es resol amb una sentència absolutòria, ja que JxCat podria 'tornar a proposar-la a ella com a presidenta', la qual cosa demostra al seu parer que 'no s'està vulnerant' la seva presumpció d'innocència.

'Si Laura Borràs realment estima tant les institucions catalanes i és tan patriòtica, el que hauria de fer és dimitir i permetre l'elecció d'un nou president. I si després és absolta, ja la tornaran a triar', ha raonat la portaveu socialista.

En la seva opinió, la presidenta de JxCat 'està demostrant molt poc amor a les institucions i a Catalunya', ja que 'aquest circ en el qual està convertint el Parlament no fa cap bé a Catalunya'. Aquest estiu, ha insistit, Laura Borràs 'hauria de fer una reflexió i pensar no en ella, sinó en la institució i al país'.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad