Què t'hi jugues!Què t'hi jugues!
Fútbol

Joan Queralt"El Barça té més recorregut si impugna les renovacions per la via civil que no pas penalment"

Avui al 'Què T'hi Jugues!' parlem amb el catedràtic en Dret Penal, Joan Queralt. Son il·legals les renovacions que Bartomeu va fer una setmana abans de dimitir?

Joan Queralt: "El Barça té més recorregut si impugna les renovacions per la via civil que no pas penalment"

Joan Queralt: "El Barça té més recorregut si impugna les renovacions per la via civil que no pas penalment"

15:44

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1660046874916/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

El Barça li ha demanat a De Jong que torni a les condicions contractuals d'abans que firmés la renovació amb Josep Maria Bartomeu. Aquesta operació es va fer l'octubre de 2020, enmig de la pandèmia per alliberar massa salarial aquella temporada. Segons els serveis jurídics del Barça, les renovacions tenen indicis clars d'irregularitats, que podrien tenir, fins i tot, responsabilitats a escala penal per la directiva anterior. A més de De Jong, també es va renovar amb la mateixa estratègia a Piqué, Lenglet i Ter Stegen i , per tant, els seus contractes de renovació també serien nuls.

Pel catedràtic de Dret Penal, Joan Queralt, no es pot afirmar si això és delicte penal o no sense veure els contractes. En tot cas, el catedràtic considera que més que accions penals, el Barça podria empendre la via civil: "Parlem des de fora, però per impugnar la validesa dels contractes, seria més pràctic iniciar accions civils", opina Queralt.

Una opció seria demostrar que els contractes no s'ajusten a les regles mínimes dels mercats. El catedràtic posa un exemple: "Si uns jugadors valorats en 100, que suposa una retribució anual de 20, de sobte passen a estar valorats en 200 i amb una retribució de 50 s'han inflat i no s'ajusten al mercat, per molt que hi hagi una pandèmia. "Fer segons quines promeses no era correcte, llavors", considera Queralt.

L'alternativa seria sotmetre els contractes a dictamen. "Pot ser que les renovacions siguin legals, però desproporcionades", explica el catedràtic. En aquest cas, es pot alliberar el jugador de la responsabilitat, si no ha actuat amb mala fe, i anar contra els administradors de la junta anterior. "L'entitat no ha de suportar aquest diferencial. No tant perquè Bartomeu tingués previst dimitir als 10 dies sinó perquè l'acció és negligent o feta amb un optimisme imprudent.", raona el catedràtic que apunta a l'acció de responsabilitat com a sortida.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad