Què t'hi jugues!Què t'hi jugues!
Fútbol

Unzué: "Necesitamos más inversión para investigar la ELA, esta enfermedad no espera"

Avui al 'Què T'hi Jugues' parlem amb Juan Carlos Unzué, el padrí del Barça-City per la lluita contra l'ELA

Barcelona

El Camp Nou viurà avui una nit especial. Juan Carlos Unzué, com a gran embaixador de l'ELA, serà el padrí de l'amistós entre Barça i Manchester City (21:30h) que té l'objectiu de recaptar fons en la lluita contra la malaltia. Per aquest motiu, al 'Què T'hi Jugues' hem parlat amb el protagonista, Unzué, que ha reconegut estar "muy ilusionado y con la seguridad de que disfrutaremos de un gran espectáculo".

Aquest partit solidari s'havia de disputar fa un any, però per culpa de la pandèmia es va haver d'aplaçar. "Hace un año por estas fechas estaba frustrado porque había que esperar otro año más, y esta enfermedad no te espera. Pensaba que habíamos perdido una gran oportunidad. Y mira como es la vida, al cabo de un año, parece que no podíamos tener mejor momento ni mejores circunstancias para jugar este Barça-City" explica Unzué. Un gran espectacle futbolístic al Camp Nou que permetrà als aficionats contribuir a la lluita contra l'ELA, ja que els diners recaptats de les entrades aniran destinats a la investigació de la malaltia. "Vivimos en una sociedad donde si no eres visible, no existes. La gente seguramente viene a ver el espectáculo, pero además a ayudarnos con la investgación por la ELA, y eso es muy importante" diu Juan Carlos.

Unzué, que pateix la malaltia des de 2019, ha parlat de la necessitat immediata "porque se desbloquee y tramite la ley ELA". També ha remarcat la importància de què "se invierta más dinero público en investigar este tipo de enfermedades". En aquesta lluita, és clau la tasca que fan les associacions i fundacions. "Su trabajo es esencial. Entre todos tenemos que reivindicarnos para que esta ley se pueda hacer efectiva" afegeix Juan Carlos Unzué.

A la conversa s'hi ha unit la neuròloga de l'hospital de Bellvitge i de la Fundación Luzón, Mónica Povedano, molt pròxima a Unzué. "Quan em van explicar la idea no m'ho acabava de creure, i encara no m'acabo de creure la quantitat d'entrades que s'han venut" diu, emocionada, la doctora. Qui també ha volgut enviar un clar missatge: "L'ELA és una malaltia que està aquí, amb nosaltres. És necessaria la recerca en aquest tipus de malalties per poder avançar en el coneixement. Hem de lluitar entre tots contra ella, perquè qualsevol de nosaltres en qualsevol moment la podem patir".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
  •  
Ver todos los boletines
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00