Sociedad

Marxa multitudinària de ciclistes a Rubí

4.000 ciclistes han participat en una pedalada per demanar carreteres més segures: "Quantes morts més fan falta?"

Milers de ciclistes reclamen més seguretat viària en una marxa a Rubí / JORDI PUJOLAR ACN

Sota el lema "Prou ciclistes morts a les carreteres", ciclistes d'arreu de Catalunya han recordat les dues víctimes mortals de l'accident de Castellbisbal el passat 21 d'agost, Miguel Moya i José María de la Torre de 67 i 72 anys.

En total s'han manifestat més de 4.000 de ciclistes d'arreu de Catalunya per reclamar més seguretat a les carreteres i mostrar el seu rebuig i la seva indignació davant la vulnerabilitat del col·lectiu. El president de la Federació Catalana de Ciclisme, Joaquim Vilaplana parlava de la "impotència" del col·lectiu per un succés que mai hauria d'haver succeït" i s'ha preguntat "quantes morts més de companys calen perquè hi hagi una reacció contundent?" reclamant una modificació del codi penal. Un dels companys de les victimes ha lamentat que la via punitiva sigui l'única opció quan ja s'ha fet tard en l'educació viària.

Un conductor amb el permís de conduir retirat, però que encara conduïa va envestir un grup de ciclistes que circulava per la C-243 a Castellbisbal, fent la ruta entre Gelida i Terrassa, el passat 21 d'agost. En l'atropellament van morir dos ciclistes i van resultar ferits tres més. En total des de principi d'any han mort 6 ciclistes, 4 més que a tot el 2021.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad