Aquí CatalunyaAquí Catalunya
Sociedad

La desesperació dels pares d'una nena amb càncer: "És una sagnia econòmica"

Els pares d'una nena amb càncer han hagut de deixar de treballar per cuidar-la, però han de continuar cotitzant per no perdre l'ajut econòmic

REPORTATGE. La desesperació econòmica dels pares d'una nena amb càncer

REPORTATGE. La desesperació econòmica dels pares d'una nena amb càncer

11:38

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1663840803149/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Uns pares de la Garrotxa han hagut de deixar de treballar per cuidar la seva filla: Té un càncer al cerebel, es troba a la unitat de crítics de la Vall d'Hebron i la família no pot tenir contacte amb l'exterior. "Hem d'estar al damunt, vomita cada dia i no camina", expliquen. No poden dedicar-se a res més que no sigui la seva filla, tampoc a treballar. Però han de continuar cotitzant, sense ingressos, per no perdre l'ajut econòmic.

Es tracta d'un subsidi que només es concedeix a un dels progenitors amb la condició que l'altre continuï treballant. Així que en Dani, el pare de la Lara, tot i que no va a treballar continua pagant la quota d'autònom, el lloguer del local i les diferents despeses d'aquest. Això fa que l'ajut pel qual ell no es pot donar de baixa sigui pràcticament inservible.

L'ajut que percep la mare, l'Íngrid, se'n va en les despeses de la quota, el local, etc. d'ell. I després cal sumar-hi d'altres despeses familiars com la hipoteca. Si no fos perquè van rebre un ajut econòmic gràcies a una iniciativa solidària, creuen que ara mateix estarien endeutats. Per això han centrat els seus esforços a canviar les condicions d'aquest ajut.

La seva intenció és que la modificació de la llei inclogui una opció on es permeti continuar cobrant l'ajuda encara que els dos progenitors hagin de deixar de treballar. La setmana que ve sabran si la comissió encarregada del Congrès dels Diputats dona llum verda als nous requisits.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad