Directo

CONSEJO DE MINISTROS Más dinero contra la violencia machista y el programa para duplicar los cribados neonatales

Aquí CatalunyaAquí Catalunya
Internacional

Marc Marginedes: “En una situació com aquesta et fas a la idea que pots morir en qualsevol moment”

ENTREVISTA. Marc Marginedes: “En una situació com aquesta et fas a la idea que pots morir en qualsevol moment”

ENTREVISTA. Marc Marginedes: “En una situació com aquesta et fas a la idea que pots morir en qualsevol moment”

19:09

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1667209258_340_cut/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

A la setmana del cinema de Valladolid, la Seminci, es va presentar el documental “Regreso a Raqqa” on es narra un segrest duríssim, el del periodista Marc Marginedas, que va estar sis mesos segrestat per l’Estat Islàmic.

Ens ha acompanyat els seus codirectors, Albert Solé i Raúl Cueva, i el mateix Marc Marginedas. Albert Solé ha destacat que “vaig intentar que el Marc segrestat no es mengés el Marc periodista. És una obligació explicar un episodi del qual he estat testimoni”.

Marc ha hagut de tornar a Síria i a la casa on va passar part del segrest. “Per mi el documental no és una teràpia, això ho vaig fer amb un psicòleg i és un tema més personal. Naturalment, si havia de tornar a Síria havia de tornar als llocs on havia estat segrestat. Només vaig poder anar a Raqqa. A Alep, on estava la masmorra, no vaig poder anar perquè estic vetat pel govern sirià”.

Marginedes afirma que es va tractar d’un segrest amb moltes derives legals i geopolítiques. Una de les persones que el va retenir “no em va parlar com un jihadista, més aviat semblava un infiltrat del règim sirià. Ens hem de plantejar d’on venia Estat Islàmic, com un moviment democràtic va derivar tant”.

“En una situació com aquesta et fas a la idea que pots morir en qualsevol moment i vaig pensar que tenia 46 anys, que m’havia dedicat al periodisme internacional explicant conflictes, i que aquestes coses poden passar. Vaig acceptar el preu que podia pagar. Vaig sortir del Proper Orient pensant que volia anar a Rússia, però no per fugir sinó per buscar respostes”.

La pel·lícula ha estat presentada a la Seminci i s’estrenarà al públic al gener "esperem que resisteixi, perquè sabem que és difícil en el circuit comercial. Ara farà la ruta dels festivals i ja veurem com va" ha referit l'Albert Solé.

Xavier Sánchez

Xavier Sánchez

Encargado del archivo sonoro de Radio Barcelona desde el año 2000. Redactor web de Radio Barcelona y...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00