Aquí CatalunyaAquí Catalunya
Economía y negocios

Facilitats pels conductors professionals sense feina a partir de l'1 de gener: La proposta de Tito Álvarez

El portaveu d'Élite Taxi ha celebrat a l''Aquí Catalunya' la posada en marxa de l'app pública 'Picmi Taxi'

ENTREVISTA. Tito Álvarez presenta la nova proposta d'Élite Taxi

ENTREVISTA. Tito Álvarez presenta la nova proposta d'Élite Taxi

06:29

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1667463668272/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

El portaveu de l'associació Élite Taxi, Tito Álvarez, ha avançat a l'Aquí Catalunya la nova proposta d'Élite Taxi per fer front a les necessitats del sector durant el 2023. L'1 de gener entrarà vigor el decret llei que ha de regular els trajectes urbans de les VTC. En aquest moment, "hi haurà molts conductors professionals que es quedaran a l'atur" i, per això, el portaveu ha anunciat que el seu objectiu és oferir facilitats a conductors professionals, persones a l'atur, amb més de 52 anys o que puguin demsotrar que fa més de 15 anys que estan empadronats a Barcelona.

Volen que "tinguin uns benficis a l'èxamen", concretament al bloc de "coneixaments de la ciutat". La proposta respon a una demanda que, segons el portaveu, creixerà l'any vinent. "Hem de ser entre 1.300 i 1.500 conductors al sector de taxi amb unes condicions molt dignes".

La nova app pública

El portaveu de l'associació també ha celebrat a l'Aquí Catalunya la posada en marxa de l'app pública 'Picmi Taxi' perquè era una reivindicació històrica del sector que, fins ara, només podia oferir el servei a través d'eines i plataformes privades de pagament: "Faltava només el taxi, era una necessitat per a la ciutadania que ara ja és una realitat". "És beneficiós per la ciutat, pels taxistes i pels usuaris", explica. El portaveu ha animat a la ciutadania a utilitzar-la i ha assegurat que, "al contrari que Uber", l'aplicació és molt segura pel que fa a la seguretat de la informació dels usuaris.

Els taxistes i l'administració confien que la nova aplicació millorarà la gestió de tota la flota perquè preveuen que rebaixarà la circulació de taxis buits i això, de retruc, reduirà les seves emissions contaminants i també millorarà la mobilitat a Barcelona i tota l'àrea metropolitana.

Com funciona?

Picmi Taxi permet sol·licitar un taxi a través del mòbil en només un click. És a dir, és com l'habitual petició "a mà alçada" des del carrer, però de manera digital. La gran novetat, respecte les aplicacions privades, és que aquesta nova eina serà obligatòria per als 10.521 taxis que hi ha l'Àrea Metropolitana de Barcelona i, per tant, el temps de resposta, segons el sector, serà pràcticament immediat. Un cop feta la petició, l'usuari, abans d'acceptar el servei, podrà veure quant de temps durarà el trajecte escollit i quants diners, aproximadament, costarà. Això sí, de moment, el servei no permetrà demanar un taxi amb antelació ni, tampoc, pagar a través de l'aplicació. És a dir, l'usuari pagarà un cop realitzat el trajecte.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00