Sociedad

Belén López: "La situació a Girona és més greu que a la resta de Catalunya perquè la inflació és més alta i els sous només han pujat un 4'5% en tres anys"

CCOO reclama al Parlament que aprovi els pressupostos i una puja de salaris per fer front a la inflació

Belén López, secretària general de CCOO a Girona

Belén López, secretària general de CCOO a Girona

06:25

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1668000315636/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Girona

El secretària general de CCOO a les comarques de Girona, Belén López, preveu un any mogut per als treballadors de les comarques de Girona. L'any vinent toca renovar els convenis sectorials de tres sectors que donen feina a més de 100.000 persones a la demarcació -construcció, comerç i metall- i s'ha de recuperar molt de terreny perquè "la inflació aquí és més alta que a la resta de Catalunya i Espanya i els salaris només s'han incrementat un 4'5% des del 2019 tot i que les empreses han tingut beneficis".

I és que, per López, els comptes son clars. "La inflació subjacent està al 6%, això vol dir que les empreses imputen a la cistella de compra els seus increments de costos i si no incrementen sous vol dir que augmenten els seus beneficis i que, a nivell general, estan en condicions de pujar sous", adverteix i afegeix que "el Forum Carlemany diu que el 81% de les empreses gironines acabaran amb un augment de facturació".

Per tant, en opinió de López, "l'excusa per no pujar sous no pot ser la situació econòmica" i recorda que la pèrdua de poder adquisitiu dels treballadors ja s'arrossega "des del setembre de 2021, d'abans de la guerra".

Per la secretària general de CCOO a les comarques de Girona "urgeix que hi hagi un acord a nivell estatal amb recomanacions de puja de salaris però si no és així, en les negociacions de convenis col·lectius haurem de presentar batalla". Segons CCOO és molt poc probable que si no hi ha entesa, la situació acabi derivant en una convocatòria de vaga general "perquè hi ha hagut un acord a la funció pública i també una revalorització de les pensions i entenem que és més un tema sectorial".

El sindicat també considera que "en un escenari d'emergència social seria imperdonable no tenir pressupostos" i per això, juntament amb UGT, han presentat una proposta general de comptes que demà presentaran als diferents partits i esperen que els partits se'ls facin seus, com a mínim les forces d'esquerra.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad