Fútbol

L'Uni Girona posa la cara i el Bàsquet Girona la creu del cap de setmana

Les de Bernat Canut van completar una setmana fantàstica, mentre que els d'Aíto no van culminar la remuntada

Derrota del Basquet Girona contra Gran Canaria

10:03

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1669043567260/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

L'Uni Girona va ser la cara del cap de setmana després de guanyar a Estudiantes per 87-75 el divendres i situar-se líder de la Lliga Femenina, mentre que el Bàsquet Girona va ser la creu al no superar Gran Canària dissabte al vespre a Fontajau i torna a situar-se en la zona perillosa de la classificació.

Al BÀSQUET GIRONA Fontajau es va vestir de gala per a rebre el tercer classificat de la Lliga i el Bàsquet Girona va estar molt i molt a prop de poder aconseguir la victòria, però un parcial demolidor a la pròrroga va fer que els d'Aito sumin la sisena derrota en vuit jornades, tot i que van tenir el tir de la victòria en un tir de Kameron Taylor que va caure a les mans de Marc Gasol, però que el president, molt forçat, tampoc va poder convertir. No va ser un gran partit en l'àmbit general, les defenses es van imposar als atacs i malgrat arribar amb –8 al descans i fins i tot arribar a estar 11 punts per sota en el marcador, l'equip va reaccionar i amb un quart quart de 19-11, l'equip va forçar la pròrroga, però fins i tot havia pogut guanyar.A prop del triomf, però es va escapar al final. Un parcial de 6-15 a la pròrroga, que va condemnar a l'equip. Amb dos factors que van ser claus, l'espectacular encert de Gran Canària, però també les males decisions que van prendre els gironins en atac.El tècnic parlava de l'encert de l'equip rival, això no obstant altres protagonistes, com Pierre Oriola, apunta també a la falta d'experiència en aquestes situacions com un dels factors a l'hora d'explicar el desenllaç. Després d'haver guanyat dos partits consecutius i d'haver perdut per només tres punts davant el Barça al Palau Blaugrana, el partit de l'altre dia davant Gran Canària hauria pogut suposar un punt d'inflexió a la temporada, però, la derrota, sumat a la victòria de Zaragoza i Manresa fa que l'equip torni a estar en una situació complicada. Oriola va ser un dels més destacats del partit, de fet, només el va superar amb valoració Marc Gasol. L'excapità del Barça va disputar 26 minuts, anotant 10 punts i set rebots i enfilant-se fins als 15 de valoració, mentre que el president, que sempre és el millor, va tornar a fer 22, uns números espectaculars. El català va debutar al Palau Blaugrana, però el dissabte va ser el primer dia on va poder lluir i on també es van poder notar les dues setmanes de l'aturada, que li han anat a la perfecció per millorar el seu estat físic. A banda d'Oriola i Aíto, també va comparèixer davant els mitjans Jaume Sorolla, que a poc a poc va trobant més regularitat i va participant més minuts i superant la seva facitis plantar. A més, va ser clar a l'hora d'analitzar la derrota.

L'UNI GIRONA sí que va guanyar, ho va fer divendres i avui ha confirmat el que divendres ja s'intuïa, que Cristal Bradford ja és història. La nord-americana deixa de ser jugadora de l'Uni Girona des d'avui mateix, després que el club hagi anunciat que finalitza el seu contracte temporal amb les gironines. De fet, ja no havia intervingut en els dos últims partits tot i que s'acumulaven les baixes de Binta Drameh i Laura Cornelius. Blanc i en botella. bona notícia del cap de setmana va ser, com sol passar sovint, la victòria de l'Uni Girona, que en aquest cas va jugar divendres al vespre i que no va tenir cap mena de problema per superar a Estudiantes i marxar a l'aturada per la finestra FIBA després d'una setmana perfecte pels seus interessos. Tres dies espectaculars en els quals van aconseguir primer tombar al vigent campió d'Europa, Sopron, dimarts, i que van finalitzar amb una victòria còmoda davant Estudiantes per 87-75 en una primera meitat que va apropar-se molt a l'excel·lència en l'àmbit ofensiu.Fins a 13 triples van obtenir anotar les jugadores de l'Uni Girona, un festival ofensiu que va tenir com a protagonistes a Murphy, Parra i Laia Flores. Faustine Parra, que va treure el cap en el partit d'Eurolliga, va confirmar les bones sensacions amb 14 punts en només 18 minuts i obtenint 4 triples, els mateixos que Shay Murphy. Una de les coses més sorprenents va ser que ho va assolir amb només cinc intents. Per tant, un 80% d'encert des del triple. Murphy i Parra amb 4, Flores amb 3 i Araújo amb 2 van ser les triplistes de l'equip gironí.L'Uni va obtenir la sisena victòria de la temporada en els set partits que ha disputat a la Lliga Femenina i ho va fer amb un ambient espectacular a Fontajau, on es van aplegar més de 4000 persones el divendres al vespre per a gaudir de la victòria de l'equip.Després d'uns mesos amb una exigència frenètica en l'àmbit de calendari, on han jugat partit pràcticament cada tres dies, la competició s'atura fins al dia 1 de desembre, però són vàries les jugadores de l'equip que han estat citades amb les seves seleccions.De tota la plantilla seran 4 les jugadores que han estat citades amb les seves respectives seleccions. Maria Araújo i Irati Etxarri van convocades amb Espanya, mentre que Labuckiene anirà amb Lituània i Laura Cornelius ho farà amb Holanda.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad