Fútbol

Quino Colom: "En Marc era l'única persona que podia fer-me tornar"

El jugdor del Bàsquet Girona vol seguir "canviant" la imatge que hi ha sobre ell a Espanya al Bàsquet Girona

Quino Colom, jugador del Bàsquet Girona

Quino Colom, jugador del Bàsquet Girona

15:07

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1669122705336/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Girona

Avui a Ràdio Girona hem entrevistat al jugador del Bàsquet Girona Quino Colom, que després de diverses temporades lluny de casa jugant per Europa, ha tornat a l'ACB de la mà de Marc Gasol, amb qui vol gaudir sobre la pista. A més, el base andorrà assegura que vol ajudar a fer créixer el projecte en un context ideal per ell i la seva família.

La derrota davant Gran Canària: "Fa una mica de mal perquè teníem moltes ganes de guanyar davant l'afició. Sense ser un partit amb molt d'encert aconseguim opcions reals de guanyar. Aquesta victòria era molt important sobretot en l'àmbit d'ànim, però això és molt llarg i tenim moltes coses a dir. Hauria fet més mal si no haguéssim pogut competir davant el rival. La lectura positiva que en fem és que sense encert tenim l'opció de guanyar el partit. Vam fer 5/25 en triples i malgrat això estar allà és bo. És evident que necessitem millorar, però no tot és negatiu. A la pròrroga ens vam encallar en atac i potser vam tenir algun moment de desconcentració. Estem treballant per millorar-ho. Hem de tenir paciència amb l'equip que estem construint".

La falta d'experiència: L'experiència en aquests moments es nota. Sabem des del principi de la Lliga. Els joves ens estan ajudant i ara és el moment dels més veterans d'intentar que el pròxim no s'escapi i surti cara. Si portéssim 4-5 victòries es veu diferent, però encara no hem arribat al punt d'haver de patir. Són més les ganes que tenim de guanyar per trobar el premi a tot el treball que portem fent des del primer moment. El més important és tenir encert i competir els partits. Els tirs a vegades entren i altres no, però el que no pot faltar és el treball".

Tornada a Espanya: Portava 2-3 partits bons i ajudant a l'equip. L'altre dia no vaig estar bé, però penso que puc aportar molt a l'equip. Els veterans tenim molt a dir i hem d'aconseguir alguna victòria que ens doni tranquil·litat. En Marc em va demanar que vingués. Em va trucar i em va explicar el projecte. Em venia de gust formar part d'això, no era important per mi perquè estava molt i molt bé a fora, però ell em va convèncer. Ell era l'únic que podia ser capaç de fer-me tornar a Espanya. Jo a fora estava molt i molt content, però afronto aquest repte amb una edat i una experiència amb ganes de gaudir".

Jugar amb Marc: És una de les coses que, sense dubte, més il·lusió em fan. Jo abans em queixava de la imatge que tenien de mi aquí a Espanya i era una de les espines que tenia clavades, però poc a poc, amb la participació amb la Selecció vaig aconseguir que aquesta imatge anés canviant. Allà vaig agafar protagonisme i vaig fer bons partits. L'edat m'ha fet veure que un ha de pensar amb un mateix, amb ser feliç i pensava que la felicitat podia estar aquí".

El sostre de Quino Colom a Girona: Vull gaudir al màxim del dia a dia. Afrontar-ho tot amb una perspectiva una mica més positiva. Això és molt llarg i vull ajudar a en Marc i al Girona a què aquesta idea pugui créixer. No penso molt amb el que la gent pugui esperar de tu, perquè tothom espera una cosa diferent i jo he de fer el meu bàsquet. Intento ajudar amb la direcció, les assistències i els triples, però aquesta temporada crec que, a més, he fet un pas endavant en l'àmbit defensiu que mai havia obtingut".

La diferència del Bàsquet a Espanya i fora: És molt diferent. Els últims anys a fora estava molt acostumat a tenir un paper molt més protagonista, a disputar molts minuts, a tenir la pilota i a què l'equip jugués molt per mi. Aquí tenim companys de molta qualitat. A Rússia és molt fred, però Grècia, Turquia i Sèrbia són realment espectaculars, la manera com es viu el bàsquet és realment impressionant. La Lliga amb més nivell és l'ACB, perquè els equips tops són molt bons i perquè els de mitja taula tenen nivell".

La ciutat: Girona em sembla una ciutat fantàstica i que no coneixia. Dins de Catalunya queia una mica lluny. M'havien parlat molt bé i ha complert amb les expectatives. Té de tot i en l'àmbit familiar també. Una de les coses que em deia Marc és que em podia adaptar molt bé. Ara puc tenir visites sorpreses de familiars i amics".

Aíto García: "Va ser l'altre punt que em va decidir per venir aquí. El primer dia que vam parlar amb en Marc encara no sabia qui seria l'entrenador, però un cop em va dir que seria Aíto realment va fer que ho veies encara millor. Tothom parla de què és un entrenador diferent i quan el tens t'adones que realment és així. Ell tracta molt les coses que són bàsiques i que pensem que fem bé, però a vegades no. La seva idea té un procés i crec que és bonic veurem com evolucionem. Si ens impliquem en el que vol el míster acabarem jugant molt bé com han fet sempre tots els equips d'Aíto".

Baskonia, el pròxim repte: "El Manresa va pujar molt la intensitat i va tenir molt encert. Baskonia esperem que la jornada d'Eurolliga es pot notar i esperem fer un bon partit. És un dels camps més complicats d'Europa, però anem amb tota la il·lusió".

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad