Què t'hi jugues!Què t'hi jugues!
Fútbol

Elena Fort: "Ens preocupa que grans decisions de club es prenguin per 200, 300 o 400 vots"

La vicepresidenta institucional del Barça ha reiterat al 'Què t'hi Jugues' que el Barça no serà SAD sota el mandat de l'actual junta directiva

Elena Fort: "Ens preocupa que grans decisions de club es prenguin per 200, 300 o 400 vots"

Elena Fort: "Ens preocupa que grans decisions de club es prenguin per 200, 300 o 400 vots"

15:55

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1669301820584/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

"Essencialment hi ha una preocupació que compartim, que és la representativitat de l'Assemblea. S'ha demostrat que, malgrat posar totes les possibilitats i fer-la telemàtica, seguim amb una participació molt baixa. Ens preocupa que hi hagi grans decisions de club que es prenguin per 200, 300 o 400 vots". Aquesta reflexió l'ha feta Maria Elena Fort, vicepresidenta institucional del Barça, al 'Què t'hi Jugues'. La portaveu de la junta directiva blaugrana ha atès els micròfons de SER Catalunya l'endemà d'una important reunió entre els socis del club i una representació de la mateixa junta, encapçalada per Fort i pel directiu de l'àrea social, Josep Ignasi Macià.

La trobada, organitzada per debatre una futura modificació d'Estatuts, va posar de manifest la preocupació dels socis no només per l'Assemblea, sinó també pel model de propietat. Elena Fort ha assegurat que, sota el mandat de Joan Laporta, la junta no proposarà la conversió del Barça en Societat Anònima Esportiva. "És un neguit que moltíssima gent et fa arribar. Aquesta junta té el repte de protegir aquesta forma social que tenim i que ens fa únics. Som aquí per defensar-la. Aquesta junta actual no prendrà aquesta decisió", ha reiterat la vicepresidenta. Ara bé, Fort ha aclarit que si les lleis obliguen a prendre un altre camí, els Estatuts no poden anar contra la legalitat: "Blindar no, perquè com entitat associativa estem sota les normes legals de la Generalitat, l'Estat espanyol i les institucions europees. No sabem si un dia Europa pot decidir qualsevol altra qüestió".

Ara fa un any, el Congrés dels Diputats va aprovar l'extinció de l'aval bancari obligatori per a les juntes directives de clubs esportius. Fins al desembre del 2021, aquest aval era del 15% del pressupost de despesa. La directiva ha d'acordar ara quina mesura de control imposa per accedir a l'àrea de govern. "Una de les qüestions a decidir és quins són els requisits per accedir a la presidència o la directiva. Però faig una reflexió, això sí que marca quin tipus de club volem. La presentació d'un aval econòmic no facilita la democratització de l'accés a la direcció", ha posat de manifest Fort. I ha assenyalat un col·lectiu en concret, el de les dones: "Si un aval econòmic penalitza una part de la societat per accedir a dirigir el Barça, en el cas d'una dona la penalitza el doble, el triple o el quàdruple perquè el sostre de vidre existeix. Per a una dona és més difícil accedir-hi".

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad