Sociedad

Quatre famílies de Lleida acullen sense sostre

Arrels vol enfortir aquest programa de "Famílies Hospitalàries", en que persones sense sostre passen una mitjana de 4 mesos convivint amb una família mentre intenten refer la seva vida

Un moment de l'entrevista a Rosa Majoral, directora d'Arrels Lleida, a Ràdio Lleida.

Lleida

Fa un any i mig, Arrels Sant Ignasi a Lleida va iniciar el programa de "Famílies Hospitalàries". Llars que durant un temps determinat -4 mesos- acullen una persona sense sostre amb l'objectiu de fomentar la convivència i ajudar la persona a estabilitzar-se mentre intenta refer la seva vida. Normalment són persones immigrades, refugiats o persones amb problemes d'asil.

Després d'un any i mig, s'han apuntat a fer de famílies hospitalàries unes 4 famílies, que han acollit, en aquest temps, dues persones sense sostre. Segons la directora d'Arrels, Rosa Majoral, l'entitat està enfocada ara a augmentar i potenciar la xarxa de famílies hospitalàries a Lleida, per tal de ser una eina útil per a la reinserció de les persones sense sostre de la ciutat que no a ampliar la xarxa de pisos que gestionen -ara en tenen 9- per tal de posar-los a disposició de les persones sense sostre.

Per a Majoral, facilitar un sostre a les persones que viuen al carrer -a Lleida, enguany aquesta entitat n'ha comptabilitzat 129 quan la mitjana dels darrers anys era 80, augmentat en col·lectius de joves i dones- és un primer pas. Cal que aquest pas s'acompanyi d'un segon pas i és que aquestes persones se sentin bé, a la seva llar i per això ara l'entitat ha endegat una altra campanya "Moblem una Llar, Moblem una Vida" que té l'objectiu d'aconseguir 7.000 euros en donacions per a fer petites reformes, canvis de mobiliari i renovacions d'electrodomèstics dels habitatges que gestionen per a les persones sense sostre que els utilitzen.

Escolta l'entrevista a Rosa Majoral en aquest enllaç

Rosa Majoral (Arrels Lleida): "Tenim 4 famílies a Lleida que acullen sense sostre"

19:04

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/040RD010000000038096/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00