Fútbol

L'Uni Girona cau amb l'Araski i el Bàsquet Girona busca oxigen amb el Breogán

Brittney Sykes ha estat presentada com a nova jugadora de l'Uni Girona

Brittney Sykes, presentada com a jugadora de l'Uni Girona. / Uni Girona

L'Uni Girona i el Bàsquet Girona afronten un nou cap de setmana amb l'obligació de donar la seva millor versió per intentar sumar dues victòries claus en la lluita pels seus objectius, que encara que, diferents, són igual d'importants. L'Uni arribarà al diumenge després de veure's superat per l'Araski a Fontajau i el Bàsquet Girona rebrà al Breogán amb la intenció d'oblidar la trista imatge que va deixar diumenge passat a Vitòria.

El Bàsquet Girona té una cita transcendental aquest diumenge a les 12:30 a Fontajau davant el Breogán, un rival de la “seva lliga”, en un partit que ha de servir per intentar mirar cap a dalt i intentar revertir la complicada situació que viuen els d’Aíto, i més després de la dura derrota a Baskonia, que Aíto ha volgut justificar amb una empanada mental.

El tècnic madrileny té molt clar que l'equip no pot repetir la imatge que va transmetre sobretot a la primera meitat, davant un equip com el Breogán. Els gironins han jugat sis dels nou partits contra els sis primers classificats, però Aíto considera que han d'afrontar tots els partits de la mateixa manera, perquè jugar contra els de baix no vol dir guanyar. Precisament el rival d'aquest diumenge és Breogán, un equip que, com el Girona, també ha patit molts canvis aquest estiu i que està tenint problemes importants a l'hora de trobar la fiabilitat des del tir exterior.

A banda d'Aíto avui també hem pogut escoltar les declaracions de Pierre Oriola, un dels que ha de marcar diferències i que a poc a poc va posant-se a to, però que reconeix que encara està molt lluny de la seva millor versió, i també està intentant aclimatar-se a l'equip. Diumenge l'equip torna a Fontajau, on sense dubte, ha mostrat la seva millor versió al llarg d'aquesta temporada. I el català ha volgut animar a l'afició a què segueixi donant suport a l'equip com ho ha fet fins ara.

L’Uni Girona, per la seva part, va encaixar ahir la segona derrota de la temporada en Lliga a Fontajau i davant l’Araski per 62-64, un rival que a priori no havia de generar problemes, i al que a més, al segon quart, va arribar a guanyar per onze punts de diferència.

Diuen que les segones parts mai han sigut bones, i encara que Sykes no va jugar, la seva segona etapa a Fontajau no va començar de la millor manera, perquè l’equip basc va remuntar en una segona meitat realment dolenta de les de Bernat Canut, que van tenir varies possessions per poder empatar el partit. Les de Bernat Canut van bloquejar-se en atac i només van ser capaçes d'anotar 17 punts en els últims dos quarts, uns números que va aprofitar Araski per imposar-se.

A banda d’això, avui l’Uni Girona ha presentat a la seva flamant última incorporació, la nord-americana Brittney Sykes, que arriba procedent de Sopron i que s’ha mostrat molt satisfeta de tornar a Girona, on assegura que va passar una molt bona primera etapa i ara arriba amb la maduresa necessària per a poder aportar molt més a l’equip. De moment, però, encara és una incògnita saber si la jugadora podrà jugar davant Jairis aquest diumenge, perquè l’Uni està intentant tramitar el seu transfer. A banda d’això, i tot i la derrota d’ahir davant Araski, Laia Palau està satisfeta amb l’arrancada de l’equip aquesta temporada i creu que la incorporació de Sykes pot resultar molt determinant en alguns moments.

Torna a casa: Brittney Sykes s’ha mostrat “molt contenta de tornar a ser aquí. La primera vegada era molt jove. Ara sóc més madura per continuar creixent i ajudar a l’equip. Sempre he estimat molt el club, encara que estigués amb altres equips. Estic molt i molt contenta de tornar a casa”. I és que Girona és molt “especial” per a la nova jugadora de l’Uni. “És més que bàsquet. Jo volia tornar al club que em va donar l’oportunitat, la ciutat que m’ha acollit, el projecte. Conec algunes jugadores de l’equip. Fa temps que treballa tothom. Crec en Girona. Crec amb l’equip. Crec en el club. No m’ho vaig ni pensar per venir a jugar aquí”.

Respecte a la manera de tornar a vestir la samarreta de l’Uni, Sykes considera que “el negoci és el negoci. Això passa i estic molt agraïda per l’oportunitat de tornar. Tornar ha estat sempre en els meus plans. Les coses passen. La Laia ha fet tot el possible perquè pogués tornar i estic molt agraïda per l’oportunitat”.

Una altra mentalitat: Sykes torna a Girona “més madura. El 2018 era el meu segon any a Europa. Estava aprenent a ser professional i el 2018 ja vaig tenir grans companyes, però crec que no estava preparada per aquest tipus de responsabilitat. Ara amb 28 anys, i havent passat anys a l’elit jugant amb grans jugadores, m’ha fet millorar com a atleta. Tornar aquí ho veig diferent. Ara treure’m avantatge de què torni aquí. Tanquem el cercle. En aquests anys han passat moltes coses”.

Brittney Sykes, presentada com a jugadora de l'Uni Girona. / Uni Girona

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00