El Bàsquet Girona no reacciona i agreuja la seva crisi de resultats

Els d'Aíto García Reneses van encadenar la quarta victòria consecutiva i la vuitena de la temporada davant el Breogán

Aquí Girona, 05-12.

14:03

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000032150/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Derrota dolorosa del Bàsquet Girona ahir a Fontajau davant el Breogán per 66-73 en un partit en el qual els d'Aíto García van tenir opcions reals de poder guanyar en molts minuts i que, de nou, en un final ajustat, van ser incapaços d'emportar-se el triomf. Després de la derrota d'ahir són ja quatre els partits que ha perdut l'equip de manera consecutiva i vuit les derrotes que suma en aquestes deu primeres jornades de Lliga.

Per la manera i pel rival estem parlant d'una derrota que fa molt mal i podríem dir que fins i tot inesperada per com va anar el partit, en el qual els d’Aíto García van anar per davant en molts moments i on, fins i tot, van aconseguir marxar al final del primer quart guanyant 21-14. El segon i el quart quart van ser realment dolents a nivell ofensiu. Els gironins només van ser capaços d'anotar onze punts en tot el segon període i això ho va aprofitar el rival, Breogán, que arribava com l'equip amb menys encert de la Lliga des de la línia de tres. Precisament aquest va ser un paper que es va capgirar en el partit d'ahir, perquè els locals només van anotar 4 dels 18 triples que van llençar.

Aíto García i Josep Franch van reconèixer els problemes després del partit

El tècnic madrileny no va dubtar a l'hora de reconèixer que l'equip fa coses bé, però també moltes malament i és per això que creu que ara no és moment de mirar la classificació i pensar que quan es juga contra un rival de dalt no es pot guanyar i que contra un de la part baixa estàs obligat a guanyar, sinó intentar fer únicament el que toca en cada moment sense que els superi la pressió.

Després del partit un dels que va sortir a donar la cara va ser Josep Franch, jugador del Bàsquet Girona, que va reconèixer que estan fotuts per la derrota i que l'últim triple del rival, a falta de 40 segons, va resultar definitiu per a fer esfumar les esperances de l'equip gironí, que no va poder reaccionar i va tornar a perdre un partit en el qual el final tornava a ser ajustat. A banda d'això i incidint en l'aspecte mental, que inevitablement està afectant l'equip, el base català va deixar molt clar que alguns dels mals de l'equip quedaran esvaïts quan s'aconsegueixi una victòria i que malgrat que en algun moment podia semblar-ho, l'aspecte físic no entra dins dels motius principals de la derrota d'ahir i del mal inici de temporada, Franch va remarcar que no creu que sigui una qüestió de físic ni de talent, sinó de falta d'esforç mental i desconnexions en molts moments.

L'Uni Girona guanya a Jairis i demà pot ser líder en solitari

L'equip que dirigeix Bernat Canut va recuperar el somriure després de superar a Jairis aquest diumenge al migdia per 71-79, en un partit complet en l'àmbit ofensiu per part de l'Uni Girona, que es va refer de la derrota davant Araski de fa només uns dies. Sense temps per descansar, les gironines visitaran demà la pista del Barça en un partit ajornat que, en cas de guanyar-lo, suposaria que l'Spar es convertiria en líder en solitari per primer cop aquesta temporada, ja que Araski, botxí de les de Canut fa només uns dies, va guanyar al Zaragoza aquest cap de setmana.