Última hora

ÚLTIMA HORA Las llamas devoran un edificio en el barrio de Campanar de València: los bomberos luchan para salvar a dos personas atrapadas

Aquí CatalunyaAquí Catalunya
Sociedad

150 ferits lleus en un xoc de trens a Montcada

Un dels combois ha topat contra el que circulava davant poc abans de les 8 del matí

150 heridos leves en un accidente ferroviario en Montcada i Reixac

150 heridos leves en un accidente ferroviario en Montcada i Reixac

Barcelona

Dos trens han xocat poc abans de les 8 del matí a l'estació de Montcada i Reixach-Manresa, en sentit Barcelona. Segons Protecció Civil, hi ha 150 persones en estat lleu i 5 en estat menys greu. De moment, hi ha hagut 39 trasllats en estat lleu a diferents centres sanitaris. Els Mossos d'Esquadra asseguren que no hi ha hagut cap persona atrapada, però que sí han hagut d'ajudar alguns usuaris a arribar a l'andana.

Una de les passatgeres del tren accidentat a Barcelona relata a la SER els moments de por viscuts: "Ha estat un cop molt fort. La gent cridava. Només recordo haver caigut a terra". "De cop i volta hem sentit un xoc, el tren s'ha mogut dos metres i s'han apagat les llums", explica un altre dels viatgers afectats. Assegura que la gent s'ha fet mal perquè "el tren estava molt ple i han caigut a terra". "Hi ha gent que ha sortit gent volant", apunta un altre usuari que estava al tren parat.

ENTREVISTA. Testimonis del xoc de trens a Montcada: "Hi ha gent que ha sortit gent volant"

00:43

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1670405622852/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

El tren entrava en "marxa a la vista"

La ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, s'ha desplaçat fins al lloc de l'accident, juntament amb el conseller de Territori, Juli Fernàndez, per a interessar-se per l'estat dels ferits i donar explicacions sobre els fets. "Afortunadament no hi ha hagut ferits greus", diu Sánchez. "De moment encara s'estan investigant les causes, el que sabem és que s’ha produït un xoc entre un tren que estava aturat a l’estació i un altre que estava fent la maniobra de frenada”. Segons ha explicat la ministra, el tren que entrava a l’estació ho feia amb marxa a la vista, que vol dir que havia d’anar a una velocitat que li permetés frenar en cas de trobar-se amb algun obstacle.

Raquel Sánchez ha volgut llançar un missatge de tranquil·litat i confiança quan ha assegurat que "el nostre sistema i els nostres trens funcionen bé", i ha afegit que si un cop finalitzada la investigació es conclou que s’han de prendre mesures per reforçar la seguretat “que ningú ho dubti, ho farem” . "Tenim uns professionals molt preparats, però a vegades es produeixen accidents, és important esperar als resultats de la investigació". Per acabar ha demanat no barrejar l’accident de Montcada amb la situació de les inversions pendents a Rodalies.

El president de la Generalitat de Catalunya, a Twitter, ha proclamat que està seguint el cas i ha reclamat explicacions de Renfe, Adif i el govern espanyol. "Millorar el servei a Catalunya és urgent i inajornable", ha matisat.

Personal sanitari i de seguretat amb els ferits / Marta Pérez

El tren afectat ja ha estat totalment evacuat

El telèfon d’emergències 112 ha atès la primera trucada d’un passatger a les 07.59 hores. En total s’han rebut 15 trucades. Els Bombers hi han treballat amb 7 dotacions terrestres, que en primera instància han establert una zona de seguretat, en què només podien accedir els operatius del cos i els serveis sanitaris. Els Bombers també han fet una evacuació controlada del tren afectat, acompanyant totes les persones ferides fins al punt d’atenció sanitària. A l’interior del comboi no hi havia ningú atrapat. Jordi Massagué, cap territorial del cos, ha explicat que un tren ha xocat per darrere contra un altre que estava aturat a l’estació.

Mossos d’Esquadra, que es farà càrrec de la investigació del sinistre, ha participat en el dispositiu amb 7 dotacions, incloent les de la unitat d’investigació. El tren afectat ja ha estat totalment evacuat. Protecció Civil ha habilitat el Centre Cívic Jaume Balmes per a l'atenció i acollida de persones amb la Creu Roja i la Policia Local de Montcada i Reixac.

La topada ha provocat que es veiés interrompuda la circulació de les línies R4, R7 i R12, però la circulació s’ha restablert per via única cap a les 09.10 hores. Protecció Civil ha situat el pla Ferrocat en estat d'alerta.

Els trens que han xocat aquest matí / Marta Pérez

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00