Historia

Mireia Ferré: “Si el tiet Pablo hagués sigut a la massacre nazi d' Oradour-Sur-Glane jo avui no estaria aquí".

Mireia Ferré és una estudiant de 2on de Batxillerat que amb el seu TDR ha volgut recuperar i denunciar la matança nazi al llogaret francés d’Orardour-Sur-Glane a finals de la Segona Guerra Mundial. Allí hi vivien cinc famílies espanyoles exiliades.

Mireia Ferré autora de "La massacre d'Oradour-Sur-Glane".

Entrevista a Mireia Ferré i Podcast "La Massacre d'Oradour-Sur-Glane"

24:26

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1671468155381/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Entrevista amb Mireia Ferré i podcast de "La massacre d'Oradour-Sur-Glane

D’aquells fets i a partir de la documentació i recerca la Mireia ha el.laborat un text, un treball de recerca acadèmic que a la Cadena SER del Camp de Tarragona, veient-ne la potencialitat, n’hem fet un PODCAST.

PODCAST " La masacre d'Oradour-Sur-Glane".

11:34

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1671469834264/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Amb les veus d’Eva Hidalgo i Jordi Cartañá i, amb el disseny de so i muntatge sonor de Cartañá, també s’ha comptat amb la veu de la mateixa Mireia Ferré en alguns trams de la narració.

El TDR

Josep Roig i Mireia Ferré als estudis de Ràdio Reus

Josep Roig, professor de geografia i història de l’INS Vila-seca de Vila-seca ha sigut el tutor de la Mireia i durant la intervenció prèvia a l’emissió del podcast ha volgut destacar la importància del que a fet l’alumne. De com a partir d’uns fets històrics ens n’explica la micro història, el parentiu que ella té amb un dels supervivents de la matança i que va acabar presentant els qui serien els seus avis.

Els fets

El 10 de juny de 1944 un grup de nazis, que anaven cap a Normandia per parar el cop del desembarcament de les tropes aliades del dia 6, van desviar la seva ruta i van entrar al municipi francès d’Orardour-Sur-Glane. Allí van reunir tots els homes del poble al mig de la vila i van fer entrar dins una església petita a dones i nens. Uns afusellats els altres cremats i rematats.... Més de sis-centes persones mortes. El que es va viure de les dues del migdia fins a les set de la tarda d’aquell dia és un dels molts episodis sinistres, sagnants i vergonyosos que ens va deixar la segona gran guerra. Al judici hi van arribar pocs responsables perquè molts van morir al cap de pocs dies.

Amb tot la Mireia ha volgut mantenir el record viu més després de l’impacte que li va produir la història quan va visitar el municipi francès el 2021 que està tal i com el van deixar els nazis aquell dia.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad