Directo

LA SER, EN WHATSAPP Síguenos para estar al día de la actualidad, conocer las noticias más leídas y descubrir historias

Sociedad

"No som els blanquets del nord que anem a salvar el sud; fem una cooperació de tu a tu"

L'Entitat Coneix i Comarteix (ECCIT) organitza el dotzè intercanvi entre professors del Marroc i de Girona.

Girona

Aquest mes de desembre 10 professors del Marroc han visitat diferents centres de la ciutat de Girona i han conegut la realitat de l'escola francesa a la Catalunya Nord i el 30 de desembre 25 ensenyants gironins faran el viatge a l'inversa cap a la localitat de Xauen a partir del 30 de desembre. És un intercanvi professional i cultural que l'Entitat Coneix i Compareteix (ECCIT) ja ha fet en dotze ocasions i que, segons el seu organitzador, Yasser Saadoune, "és beneficiós per totes dues parts".

"No som els blanquets del nord que anem a salvar el sud; fem cooperació de tu a tu. Els professors marroquins poden explicar coses molt útils sobre el sistema d'educació d'allà que poden ser de gran ajuda per als professors d'aquí a l'hora d'integrar els nens que venen del Marroc i els professors marroquins queden impactats quan aprenen coses que allà no existeixen com el treball en equip, la feina del tutor o l'atenció a la diversitat", explica Saadoune en una entrevista a l'Aquí Girona.

En 12 anys han aconseguit portar 123 professors marroquins. Haurien estat més si haguessin trobat més col·laboració a l'hora de donar visats. Saadoune adverteix que "tot i que Marroc ja fa anys que ha entès que la ignorància també té un cost i s'estan fent molts esforços, el sistema educatiu és una còpia dolenta del francès, ha patit massa reformes en massa poc temps i els recursos estan repartits de manera molt diferent a la ciutat o al camp".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
  •  
Ver todos los boletines
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00