Què t'hi jugues!Què t'hi jugues!
Fútbol

"Arabia Saudí y Qatar son un poco los campeones del lavado deportivo"

Al 'Què t'hi Jugues!' analitzem la realitat que es viu a Aràbia Saudita amb Carlos de las Heras, portaveu d'Amnistia Internacional a Espanya

"Arabia Saudí y Qatar son un poco los campeones del lavado deportivo"

"Arabia Saudí y Qatar son un poco los campeones del lavado deportivo"

05:19

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1673448206163/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

Aquesta nit comença la Supercopa d'Espanya a Aràbia Saudita amb el FC Barcelona, el Real Madrid, el Real Betis i el Valencia com a protagonistes. Aquest matí al 'Què t'hi Jugues!' hem parlat amb el portaveu d'Amnistia Internacional a Espanya, Carlos de las Heras, després que Amnistia hagi realitzat un decàleg en el que s'hi inclouen deu dades que mostren "la crua realitat d'aquest país".

Algunes dades en aquest decàleg són: "233.000 són les persones que haurien mort des de l'any 2015 degut a la guerra al Iemen", "34 són els anys de presó als que ha estat condemnada Salma al Shebab, una jove saudí, per haver tuitejat a favor dels drets de les dones a Aràbia Saudí", "20 anys és la condemna de presó per a Abdulrahman al Sadhan, per uns tuits satírics i crítics cap a les polítiques del govern" o "128 és el número de persones executades l'últim any". Aquestes són algunes dades que Amnistia Internacional presenta en aquest decàleg sobre la realitat que es viu a Aràbia Saudita.

"Parece ser que, desafortunadamente, la Federación Española no tiene interés o intención de reunirse con Amnistía Internacional para hablar sobre derechos humanos en Arabia Saudí", ha explicat Carlos de las Heras a SER Catalunya, qui ha explicat també: "es cierto que algunas cuestiones han mejorado en Arabia Saudí desde 2019, que es cuando se celebra la Supercopa por primera vez en aquel país. Ha habido pequeños avances, pero estas mejoras son mínimas".

Finalment, Carlos de las Heras, portaveu d'Amnistia Internacional a Espanya, ha sentenciat: "Arabia Saudí y Qatar son un poco los campeones del lavado deportivo, están utilizando este tipo de organización de grandes eventos para limpiar un poco su imagen de derechos humanos".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00