Sociedad

La rehabilitació creix un 70% a les comarques de Girona

Les dades d'edificació del 2022 del Col·legi de l'Arquitectura Tècnica de Girona confirmen un estancament de l'obra nova excepte en els habitatges unifamiliars

Sònia Vergés, cap de visats i Carme Domènech, presidenta del col·legi de l'Arquitectura Tècnica de Girona.

Sònia Vergés, cap de visats i Carme Domènech, presidenta del col·legi de l'Arquitectura Tècnica de Girona. / R.M.P.

Girona

El 2022 la construcció d'obra nova ha baixat un 5% a les comarques de Girona. Son dades del col·legi de l'arquitectura tècnica que ensenyen que, sobretot, baixen els habitatges unifamiliars (-13%) però, en canvi, segueix pujant la construcció dels habitatges unifamiliars i es dispara un 70% la rehabilitació.

La crisi de materials, l'increment del cost de l'energia, la puja dels tipus d'interès i la falta de sòl urbanitzable estan darrera d'aquesta caiguda de l'obra nova, segons la presidenta del col·legi, Carme Domènech, i la rehabilitació s'explica perquè, en aquest escenari, hi ha molta necessitat de posar al dia habitatges de segon mà per vendre o per llogar.

Una part d'aquesta demanda d'habitatge és per absorbir la necessitat de persones que decideixen fugir de les grans ciutats. És una tendència que s'arrossega des del 2021 i és efecte clar de la pandèmia, que també explica l'augment de l'habitatge unifamiliar.

La tendència es mantindrà en el futur perquè entre els habitatges contractats -i encara no executats- l'obra nova cau un 23% i segueix pujant la rehabilitació, un aspecte on els Fons Nex Generation seran clau.

La linia d'ajuts ja està completament desplegada, apunta Sònia Vergés, però el 2022 no hi ha hagut temps material per demanar aquests ajuts, que s'han de traduir en aproximadament 3.000 habitatges reformats a les comarques de Girona a curt termini.

Podeu escoltar l'entrevista sencera a l'Aquí Girona.

Carme Domènech i Sònia Vergés, , presidenta i cap de visats del col·legi de l'Arquitectura tècnica de Girona

11:20

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1673965223373/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad