Sociedad

“Impuls, foment i suport de l’emprenedoria”

Debat sobre emprenedoria al CEEI Lleida amb Antoni Piñol, director; José Alonso, director de la Càtedra Santander d'Emprenedoria de la UdL i Dídac Merino, soci fundador de Masqueit

D'esquerra a dreta, Antoni Piñol, director del CEEILleida José Alonso, director de la Càtedra Santander Emprenedoria de la UdL i Dídac Merino, soci fundador de Masqueit. Foto: Ràdio Lleida.

Programa sobre emprenedoria des del CEEILleida on, recordant un altre programa en aquest mateix espai, es va parlar de la necessitat que l'emprenedoria s'aprengui des de l'escola i, si pot ser, també des de casa. Seguint el fil conductor d'aquella idea, avui hem anat una mica més enllà i hem parlat de l'emprenedoria des d'un estat més consolidat i madur. I ho hem fet amb el director del CEEILleida, Antoni Piñol; amb José Alonso, professor i director de la Càtedra Santander d'Emprenedoria de la UdL i amb Dídac Moreno, soci fundador de l'empresa Masqueit, que es dedica a comercialitzar sistemes de control d'accessos.

CEEILleida

Cal dir que la Càtedra Santander d’Emprenedoria Universitària fomenta el talent i la cultura emprenedora dins la comunitat universitària i el CEEI ajuda els emprenedors a impulsar la seva idea de negoci, i crear, fer créixer i consolidar la seva empresa. El CEEILleida (Centre Europeu d'Empreses i Innovació) és una fundació constituïda pels principals agents socioeconòmics de les terres de Lleida, amb l’objectiu d’identificar les idees innovadores i dotar-les de mitjans materials i humans per transformar-les en empreses referents pel teixit econòmic del territori. Així acull, assessora i dinamitza en les seves instal·lacions iniciatives emprenedores viables que arrisquen innovant i que esdevinguin líders en els seus sectors, creant nous llocs de treball qualificats.

Càtedra Santander

La Càtedra Santander d’Emprenedoria Universitària de la UdL és una iniciativa conjunta entre la Universitat de Lleida i el Banco Santander, que té per objectiu fomentar el talent i la cultura emprenedora en la comunitat universitària, organitzar activitats de formació, promoure la comunicació i difusió de notícies, activitats, seminaris, cursos i premis relacionats amb l’emprenedoria, potenciar la recerca en l’àmbit de l’emprenedoria i de la creació d’empreses, i oferir assessorament inicial i acompanyament en els primers estadis de vida de les empreses impulsades per membres de la comunitat universitària.

Masqueit

Coneixem l'experiència de Dídac Merino, soci fundador de Masqueit. Merino va impulsar la seva empresa en plena pandèmia com a membre del CCEICloud del CEEI Lleida. Masqueit, dedicada a la comercialització de sistemes de control d'accessos, cues i aforaments, es va consolidar més enllà de les necessitats que imposava la Covid i per això el seu fundador va decidir llogar un mòdul al CEEI Lleida per fer-ho possible. Gràcies a aquesta decisió, Masqueit es va convertir en un destacat cas d'èxit empresarial. A dia d'avui, Dídac Merino condueix la seva empresa amb un local propi, ubicat al barri de la Bordeta.

Escolta les veus de l'emprenedoria des del CEEILleida en aquest enllaç

CEEI Lleida. 'Impuls, foment i suport a l'emprenedoria' Amb Jose Alonso, Dídac Merino, i Antoni Piñol

43:34

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/040RD010000000039363/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00