Hora 14 CatalunyaHora 14 Catalunya
Tribunales

Dani Alves, traslladat a la presó de Brians 2

La patronal de l’oci nocturn, Fecasarm, es personarà avui a la causa com acusació

El jugador del FC Barcelona, Dani Alves, sortint dels calabossos de la Ciutat de la Justícia cap a la presó Brians 1 de Sant Esteve Sesrovires (Barcelona) en un vehicle dels Mossos d'Esquadra, aquest divendres a la ciutat de Barcelona / Quique García EFE

Barcelona

El futbolista Dani Alves ha estat traslladat a la presó de Brians 2, tal com havien apuntat fonts penitenciàries a SER Catalunya. La Secretaria de Mesures Penals ha canviat de presó al futbolista “per garantir la seguretat i la normal convivència en un mòdul residencial”, segons les fonts consultades.

Els responsables de presons l’ha traslladat a la presó veïna, un centre més modern i previst per presos ja condemnats, perquè té mòduls més petits, on és més fàcil garantir la seva seguretat. A la presó de brians 1, cada mòdul acull fins a 200 interns, mentre que a Brians 2, també a Sant Esteve Sesrovires, hi ha de mitjana 80 interns a cada mòdul.

Fonts de la secretaria insisteixen que no s’ha fet res diferent del que es faria en altres casos, i que el tipus de delicte, en aquest cas, d’agressió sexual, no ha estat un factor determinant.

Ara, el procés torna a començar. Alves ha arribat ara al mòdul d’Ingressos de la presó veïna i hi romandrà fins que sigui visitat pels professionals de la presó; metges, assistents socials i psicòlegs que hauran de decidir a quin mòdul viurà mentre segueixi en presó preventiva.

La presó de Brians 2, a pocs metres, de Brians 1 no només acull a menys interns sinó que també té millors instal·lacions: dutxes a les cel·les, un poliesportiu renovat, piscina i compartiments més moderns. Tot i que està previst només per internar persones ja condemnades, també hi han passat alguns interns preventius. És el cas de l’expresident del Barça, Sandro Rosell; l’exsoci d’Iñaki Urdangarín, Diego Torres, o el fill de l’expresident català, Oriol Pujol. Malgrat que fonts de Justícia insisteixen en el fet que no hi ha cap tracte de favor, no són pocs els treballadors de presons que consideren que el trasllat evidencia les males condicions de la presó de Brians 1, amb unes instal·lacions molt envellides i amb sobrepoblació de presos.

Les primeres hores d'Alves a presó

Segons fonts del centre, Alves s'ha anat adaptant a poc a poc a la seva nova situació. Ahir, diumenge, no va tocar el menjar. Al final del dia, en veure que no havia menjat res, va rebre la visita del cap de servei i el responsable d'incidències.

El futbolista es va queixar que l'aigua de la dutxa era massa freda, segons fonts del mòdul. Aquest dilluns, al matí, tenia millor actitud, asseguren les mateixes fonts. A l'hora del recompte, els funcionaris l'han vist més animat, dempeus a la cel·la, somrient, saludant, per primer cop, als funcionaris. Alves vol tornar a comparèixer davant la jutgessa instructora per aclarir algunes de les contradiccions de la seva declaració.

Aquest diumenge, Alves va rebre la visita de la seva lletrada; tot i que l'entorn del futbolista ha iniciat alguns contactes amb reputats bufets per canviar d'advocat.

La patronal de l'oci nocturn, Fecasarm, i la patronal espanyola, Spain Nightlife, han demanat aquest matí personar-se com acusació popular a la causa.

L’alternativa al trasllat, era mantenir Alves, a Brians 1. Fonts penitenciàries apuntaven a SER Catalunya que en aquest cas, s’havia valorat que fos internat al mòdul 5 de la presó, on es troben els presos menys conflictius: interns d’edat avançada, presos de confiança amb feines dins de la presó, i també els interns per delictes sexuals, que en altres mòduls correrien perill de ser agredits. És el cas de tres dels presumptes violadors de la Manada de Castelldefels o el conegut com violador d’Igualada, acusat de la brutal agressió sexual d’una menor a la qual va deixar al límit de la mort.

Agressió al violador de Vilafranca

És també el cas del presumpte agressor sexual d’una altra menor a Vilafranca del Penedès; un home d’origen albanès de 35 anys acusat de segrestar la jove i violar-la en dues ocasions a principis de gener. Segons ha pogut saber SER Catalunya, aquest passat dimecres diversos interns del mòdul 1 de Brians 1, on el sospitós es trobava, el van identificar i el van agredir. El presumpte violador va rebre cops a la cara, de caràcter lleu, i va ser atès a la infermeria del centre, sense requerir ingrés hospitalari. Després, va ser traslladat al mòdul 5, per evitar nous incidents.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad